Diskuze

OBRAZEM: Hrůzné snímky z Haiti. Mrtvoly leží všude, na ulicích je obcházejí

Mrtvoly v ulicích, lidé, kteří se mezi nimi snaží najít své známé, a lhostejní kolemjdoucí. Tak vypadá situace v hlavním městě Haiti. Hrůzné nepokoje spojené s válkou gangů si v Port-au-Prince od začátku roku vyžádaly už přes 1 550 obětí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LD

A u nás si bude pořád někdo stěžovat že se má zle, takhle bych žít nechtěl každý den se bát o svůj život a svých blízkých.

6 0
možnosti
TK

Haiti bylo peklo už za kolonizace. Došlo k totálnímu odlesnění a podmínky pro otroky ze všech koutů Afriky byly naprosto hrozivé. Otrokům nic než povstání ani nezbylo. Za své osvobození platili Francii drastické reparace asi do roku 1960. Takže pekelný koktejl vydrancovaného území, nesourodé populace otroků bez možnosti obchodovat s okolím. Nic neomlouvám, jen je fér říct všechno než jen černoušci si neumějí vládnout.

2 1
možnosti
LK

Za 60 let se dá udělat mnohé. Je třeba ale pracovat no.

3 0
možnosti
GK

Zajímavá země. Hledal jsem u Čedoku, jestli nenabízejí v akci nějaké výhodné zájezdy na Haiti, ale nic nemají. Asi je všechno obsazené. Prý bych mohl na Tahiti. Zní to podobně a taky je to v tropech, jenže podle fotek samý kokos. Spadne to člověku na hlavu a nemusím přežít, že jo. Tak nevím, kam letos pojedu.

2 0
možnosti
PO

To je ten ukázkový černošský stát, kdy jako první vyhnali a vyvraždili bělošské utlačovatele a vládnou si sami?

5 1
možnosti
LS

To ani nezvládnou odklidit mrtvoly, ráj...

10 0
možnosti
Foto

Svrhnout tam vládu a dosadit tam vládu jiné zeme...bud evropské nebo Ameriky...jedine tak to tam bude fungovat...uz snekolikrat v historii se to potvrdilo...pokud necháte vládnou zvířata tak to tam bude vypadat takto

5 1
možnosti
MJ

Třeba takový Afghánistán ani Irák mi přijde, že není úplně důkazem, že to pak je jen super. Po odstranění diktátorských vlád, co se tam nastolilo pak? Potíž je, že tyto země nejsou jako u nás v Evropě, nějaké národní cítětí a hrdost (byť ta u i nás celkem zkomírá v poslední době). Fůra nějakých klanů a etnik a nic co by je zastřešovalo. Haiti pravda neznám, ale obecně myšlenka převratů a nastolování demokracií mám za to že není všelék. Podívejte se i na Evropu, jaký tady je větší a větší strach, že nás tady muslimové apod. převálcují a vlády tu máme jaké máme.

6 2
možnosti
PM

Hmm, úplný ráj anarchistů...

6 0
možnosti
DZ

Tam se to vytluce a pak tam vznikne nejaky novy stat.

6 0
možnosti
Foto

https://cs.wikipedia.org/wiki/Haiti stačí se ponořit trochu do historie, hned člověk vidí, že k tomu násilí nepotřebují tamní obyvatelé žádné bílé utlačovatele

17 1
možnosti
PV

Tak běloši pro první, druhou světovou válku i aktuální vraždění na Ukrajině také nepotřebuji žádné utlacovatele jiných ras.. černoši jsou proti belochum másla

1 24
možnosti
Foto

Tak můžou použít voodoo, ty mrtvé oživit a nechat je uklidit.

9 1
možnosti