Diskuze

V 94 letech zemřel exprezident USA Bush st., který ukončil studenou válku

Ve věku 94 let zemřel prezident Spojených států z let 1989 až 1993 George Bush starší, který se podílel na konci studené války. V noci na sobotu to oznámil jeho syn George W. Bush, který byl prezidentem v letech 2001 až 2009. Pohřeb bude mít ve washingtonské katedrále. Na 5. prosince byl vyhlášen den smutku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

D21a41d65a51k 40P93e67t93r

2. 12. 2018 6:02

Jak ukončil, za doby jeho působení v Bílem domě, skončila studená válka. Za to synáček, to byl jiný zbraní chrastič. Pozdravujte v Afganistanu, kam je před sedmnácti lety zavedl.

3 3
možnosti
DP

D34a34d43a15k 31P22e72t18r

2. 12. 2018 6:02

Proboha, jaká legenda, vědí co je legenda?

0 4
možnosti
MZ

Zemřel prezident, který během své politické kariéry pomáhal redefinovat moderní konzervatismu. Člověk s obrovským morálním kreditem, který se o nynější oranžové karikatůře v úřadu prezidenta vyjádřil jako o ukecaném egomaniakovi.

George H.W. Bush představoval a ztělesňoval všechno, čím Donald Trump nikdy nebude.

Čest jeho památce.

4 3
možnosti
VS

tvuj prispevek je zcela mimo tema clanku. zejmena jeho zaver.;-D

0 6
možnosti
Foto

J15i86r17i 32B46i18l81i93n85a

1. 12. 2018 18:58

Takze mala rekapitulace:

zemrel cestny chlap a valecny hrdina, nejmladsi americky pilot ve 2. svetove valce. Ozenil se se svou prvni laskou a zustal s ni cely zivot. Cely zivot byl clenem jedne strany a postupne to dotahl az na prezidenta Spojenych statu. Zasadil se o smlouvy jako je NAFTA a pomohl vytvorit svet volneho obchodu, kde mohou bohatnout i ti mene bohati - k prospechu celeho sveta.

Jaky to rozdil v porovnani s oligarchou, ktery sedi na sve tluste zadnici v Bilem dome dnes. Tvorem ktery se podvodne vylhal z vojenske sluzby a ktery svou treti manzelku povadel v dobe jejiho tehotenstvi s pornohereckou. Ktery cely zivot lhal, kradl, menil politicke strany jako ponozky a zmocnil se prezidnetskeho uradu s pomoci agentu nepratelske mocnosti. A ktery ve sve uchylnosti nici vse, co vsichni americti presidenti pred nim vybudovali. Vcetne volneho obchodu, ktery je prilezitosti pro vsechny. Rv

4 3
možnosti
PK

Taky jsem kdesi slyšel, že ten oligarcha co nyní sedí v oválném doupěti Bílého baráku, jako kluk, kdykoliv máma nebyla nablízku, večer hupnul do postele s nemytejma nohama. Co může z takovýho jednoho pak vyrůst, že jó.

2 3
možnosti
PK

Jedna z divných věcí u amerických prezidentů a zde pěvců oslavných ód nad jejich vojenskými činy, (většinou spíše - válečnými zločiny), je, jak si vykládají význam slova "čest". Vždyť přece i ten největší středověký i jakkoliv dávnověký despota, diktátor, nebo válečník, většinou pro zachování své vlastní, i když jakkoliv zvrhlé osobní cti a státnické velikosti, po zabití někoho omylem, téměř pravidelně, spáchal sebevraždu. A do Iráku přece Bush zorganizoval vojska na základě .. no omylu, jak potom uvedeno. A stálo to krom dalšího, kolem dvě sta tisíc Iráckých životů přímo na místě. A pan Bush, jakkoliv mi je co do osoby Bush zcela lhostejný, po jeho omylem uskutečněného činu - vpádu do Iráku. ....

0 7
možnosti
JB

J37a69n 47B83a98b64i30č29k53a

1. 12. 2018 21:55

To jako, že zabránil Saddámovy vyvraždil Kurdy a masakrovat šia ? No něco na tom bude, Saddám by nakonec se všemi zatočil

1 0
možnosti
JP

Bylo mu vyčítáno, že nedorazil Saddáma. Jak se později ukázalo, bylo to prozřetelné rozhodnutí. Osvobit Kuvajt a jinak nechat Irák být. Až později udělali tu hovadinu s napadením Iráku kvůli zbraním, které tam nebyly. A celý Blízký východ šel do zádele.

1 0
možnosti
VS

Tak za prve ke druhe valce v Iraku doslo za prezidenta Bushe mladsiho. A za druhe, pokud chemicke zbrane, kterych mel Saddam Hussein mraky pro vas nejsou ZHN, tak co tedy? Pouze atomovky?

0 2
možnosti
PK

Už jsem se třeba setkal nebo dočetl, o všelijakých lidských nemocech, nebo i úchylkách, ale s jedinci u kterých namísto cerebrum, obtěžkává obsah jejich kalvy skybalum (dle příspěvků snad ani jiná příčina není možná) a tito se takhle jednou v sobotu vodpoledne srotěji u kompů, aby jásali nad zabijákem a rozbíječem států mimo své území, tím válečným zločincem, svého času prezidentem USA, tak to opravdu ne....

0 9
možnosti
AE

Ronald Reagan nás zbavil vlády komunistů a rusáků. Bush v jeho stopách úspěšně pokračoval. S Clintonem to skončilo

5 2
možnosti
RM

Chybička se vloudi. Melo být plus. Mobil.

1 0
možnosti
AR

Sem si vzpoměl že prezident Bush starší je hrdinou jednoho dílu Simpsonů (parodie na Dennise) kdy Bart a Homer neustále obtěžují konzervativního a upjatého ex prezidenta a hodnou pani Barbaru. Nakonec Bushovi st. dojde trpělivost a naseká Bártovi na zadek, což děda Simpson háji tim že za jeho mládi ho prezidenti bili často, s čímž ovšem nesouhlasí Marge. Nakonec Simpsonovic familie Bushovi vyžene a trne kdo se tam nastěhuje po nich - a dostanou za souseda přátelského a žoviálního bývalého prezidenta Forda který ihned pozve Homera na pivo.(Btw: jeden z důvodů proč Američané volili G.Bushe ml. byl i ten že jim přišel jako chlápek se kterým by šli na pivo. Ono i to že ve volbě mezi jeho otcem - zesnulým prezidentem Bushem st. A jeho protikandidátem hrál roli odmítavý přistup protikandidata k trestu smrti o něčem svědčí - ovšem Bushové jsou Texasané a tam to prostě bez kata a poprav nejde,mají to v krvi a patři to k tamní mentalitě.)

1 0
možnosti
JN

Vždy mě fascinovalo, jak elegantní, uhlazený, diplomatický, vzdělaný a snad i charakterní muž mohl zplodit takového syna, který byl posléze dalším US prezidentem... Mám na mysli, který měl spoustu těch uvedených dobrých charakteristik svého otce přetočenou o 180 stupňů.

Georgi H. Bushovi přeji věčný klid a čest jeho památce. Stejně ráda jsem měla i Barbaru. Už jsou spolu...V

2 6
možnosti
Foto

J40i78r12i 66B96i49l60i48n10a

1. 12. 2018 20:06

Vite Janko, castecne s vami souhlasim. Syn je o poznani horsi nez otec, ale takova katastrofa to zase nebyla.

Zejmena kdyz to porovnate s tim stvorenim ktere sedi v Bilem dome dnes...;-(

1 0
možnosti