Elisabeth Fritzlová začala mluvit o tom, co se dělo ve sklepě otcova domu.

Elisabeth Fritzlová začala mluvit o tom, co se dělo ve sklepě otcova domu. | foto: Reuters

Fritzlova dcera začala svědčit na utajeném místě

  • 2
Rakušanka Elisabeth Fritzlová, která strávila ve sklepě svého otce 24 let, začala vypovídat. Na tajném místě hovoří se soudkyní a další důvěrnou osobou. Rozhovory zaznamenává kamera.

Běžně tráví Elisabeth svůj čas na klinice v Amstettenu. Nyní ji ale soudní orgány vzaly na tajné místo a začaly se jí ptát, co se dělo ve sklepě, kde byla vězněna bezmála čtvrt století.

Podle DiePresse.com je u výslechu pouze soudkyně Andrea Humerová a další důvěrná osoba. Z vedlejší místnosti sledují výslech státní zástupkyně Christiane Burkheiserová a obhájce Elisabethina otce Rudolf Mayer, kteří také mohou klást oběti otázky.

Aby Elisabeth nemusela svědčit přímo u soudu, nahrává se její výpověď na kameru. Stejně jako se nyní svěřuje ona, přijdou na řadu i děti, které má společně s Fritzlem, svým otcem.

O obsahu rozhovorů není nic známo. Státní zastupitelství pouze sdělilo, že až bude s výslechy hotovo, dá o tom vědět. Podle médií by se tak mělo stát do konce příštího týdne.

První společné prázdniny
Elisabeth Fritzlová a jejích šest dětí zatím mají možnost prožít první relativně normální prázdniny. Podle serveru krone.at si léto nejvíc užívá nejmladší, pětiletý Felix, který se chodí koupat do bazénu v areálu psychiatrické kliniky.

Čtrnáctiletá dcera, která vyrůstala nahoře v domě s Fritzlovými, zase inkognito navštívila tábor hasičské mládeže v obci Mauer-Öhling. Po dlouhé době se tam tak mohla setkat se svými přáteli.

Podle právního zástupce Christopha Herbsta se dobře daří i dceři Kerstin, jejíž kritický zdravotní stav vlastně celou aféru rozpoutal. Josef Fritzl totiž umírající vnučku a dceru v jedné osobě raději odvezl do nemocnice, čímž poskytl šanci k vlastnímu dopadení. - čtěte Rakušan věznil ženu ve sklepě 24 let

Policie odhalila případ 24 let dlouhého věznění Elisabeth Fritzlové v dubnu. Žena strávila léta ve sklepě svého otce, který ji zneužíval a zplodil s ní sedm dětí. Jedno z nich zemřelo a otec ho podle vlastního doznání pohřbil. Ze zbylých šesti dětí vyrůstaly tři ve sklepě a tři nahoře v domě. - čtěte Rakušan se doznal k věznění a znásilňování dcery

Zdroj: Mapy © PLANstudio


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video