Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Mladí bojkotují firemní večírky. Odpor k povinné zábavě zaměstnává i soudy

Závěr roku je dobou firemních večírků. Nejde však o aktivitu, kterou by všichni pracovníci vyhledávali. Zvláště příslušníci takzvané generace Z se akce pořádané zaměstnavatelem snaží bojkotovat v rámci nastolení zdravé rovnováhy mezi pracovním a soukromým životem. V některých případech o povinnosti pracovníka zapojit se musely rozhodovat i soudy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Hodně záleží na kolektivu. V předchozích zaměstnáních jsem na ně vždy a ráda chodila. Ve stávajícím vůbec. Představa, že bych se x hodin dívala na přetvářku, to je ztráta času.

1 0
možnosti
RM

Nechtěl bych pracovat někde, kde si nerozumím s kolegy. Člověk tráví v práci nemalý čas a trávit jej mezi lidmi, které nemám rád, se kterými mě spojuje jen práce, bych nedal.

0 0
možnosti
HN

Já na ně nechodím hlavně protože si tam s těmi lidmi kromě práce nemám moc co říct.

1 0
možnosti
MJ

Dřívější firemní večírky byly fajn. Prostě volná zábava a sranda, tedy nic nuceného a když někdo udělal nějakou ostudu, protože přebral, nikdo to nehrotil, ani neřešil, protože to prostě k tomu tak nějak patřilo. Dnes? Noční můra a přehlídka análního alpinismu, pokrytectví a běda tomu, kdo by něco špatného řekl. Tohle už nemá s volnou zábavou nic společného, to je jen přehlídka zoufalců, loutek a těch, co se rádi poslouchají a nesnesou žádnou objektivní kritiku. Když si vzpomenu, co jsme za mladých let v 90 ́vyváděli v odlehlé firemní lesní chatě a každý večer hlasité akce až do rána a sem tam padlo i nějaké drobné vybavení chaty. Dnes by nás tutově do jednoho vyhodili už jen za tu těžce nekorektní muziku. Místo toho se o tom v podniku mluvilo ještě dlouho, ale správce chaty nás neprásknul, protože jsme vše před odjezdem dali zpátky do kupy a ty drobné ztráty jsem správci oznámili a uhradili. Takže nikdo neznal ani naše jména, i když o tom všichni věděli ;-D Jo, to byly časy zcela volné podnikové zábavy.

7 1
možnosti
ZK

Já teda nevím... Asi jsem pracoval jen v dobrých firmách, ale všechny takové akce, které jsem tazích jsou opakem řitního alpinismu. A co se stane na party, to tam zůstane...

2 0
možnosti

P20e53t35r 42Š88i27l23h25a38n

24. 12. 2022 17:55

"nadměrný alkoholismus, šikanu a promiskuitu“

Spousta firem na stále problém sehnat lidi. Ať si dají do inzerátu výše uvedené a budou moci uchazeče o zaměstnání převažovat vidlema :-)

0 0
možnosti
LH

Známý pracuje ve firmě a na vánoční večírky zásadně nechodí protože...se tam pracuje na tři směny a večírky jsou ve čtvrtek od 16ti hodin.Čili odpolední směna se na ně nedostane (a nebo si vzít na to dovolenou) a když chce jít noční směna, tak když pak jde na noční směnu, tak o půlnoci jim dávají dýchat a na hodinu jsou propuštěni, když nadýchají.

Takže jak říkal...když to nemůže být pro všechny směny, tak co bych tam dělal, protože dvě směny jsou diskriminovaný.A podnikatel to dělá hlavně proto aby ho to co nejméně stálo a vlastně toho využijí pouze lidi z kanceláří.Na dělníky, kteří mu vlastně vydělávají peníze, se kašle.

2 1
možnosti

P46e45t59r 46Š39i15l17h80a58n

24. 12. 2022 17:52

"Známý pracuje...."

ve které firmě?

0 0
možnosti
BG

Tyhle akce by měly být dobrovolné. Nikdo nemůže nikomu vyčítat, že na večírku nebo oslavě nebyl. A už vůbec se podle toho nedá hodnotit profesní kvality.

Osobně se těch akci účastním rád nehledě na to, jestli pracuju z domova nebo z kanceláře. Se svými nejbližšími kolegy jsem se sice viděl denně, ale to bylo jen 10 lidí. Nás je ve firmě 350, nevím, kdo pracuje na konci chodby ani o patro níž. Někteří jsou trvale v terénu a není možnost si s nimi popovídat. Takže tyhle jejich argumenty opravdu nechápu. Ale je to jejich věc a nikdo by za to neměl být trestán.

3 0
možnosti

Však také článek byl o "mladých" ;-D

1 0
možnosti
BS

Ta anketa mě hodně překvapila, já se na firemní Vánoce těším skoro stejně, jako na ty rodinné. Asi záleží, jak je večírek nastaven a co se tam děje.

3 1
možnosti
Foto

Tak ono taky dost záleží na tom, jaká je to firma, resp. jak tam fungují lidské vztahy. Někde je to skoro rodina, někde prostě volná parta (či několik part), někde spíš striktní hierarchie a někde úplně oddělení systém korporátu.

A když navíc někdo zkusí vyhlásit účast jako "skoro povinnou"... tak pak je motivací leda najíst a napít se (a přežít projev pana generálního). To je ovšem motivace opravdu slabá.

5 0
možnosti

J16i23ř10í 14Ž77á68k

24. 12. 2022 11:08

Mám lidí v práci za týden, měsíc i rok tak plné zuby, že opravdu nehodlám s nimi trávit můj soukromý čas. V rámci pracovních vztahů ano, v rámci soukromých nikoliv. Je tam plno lidí, které z profesního pohledu musím snášet, ale v soukromém životě bych jim nejraději plivl do tváře za jejich povahu, názory. Proč tedy se s nimi vídat ještě mimo rámec pracovních povinností. Je opravdu pár lidí, se kterými bych si šel někam sednout, ale ty se vejdou na prsty jedné ruky a ještě tam místa zbydou. Plácání se po zádech od vedení jak to zvládly za ten rok, ale že lidé dole padají na hubu, toho se opravdu účastnit nehodlám, byť pendluji v tom pomyslném mezipatře mezi vedením a dělníky. Proč chodit na firemní večírek. Nechodím ani na prase, bowling právě kvůli lidem, kterým nechci věnovat svůj soukromý čas.

10 0
možnosti
JK

Je to jak kdy. V jednom zaměstnání jsem chodil vždy, v druhém mne to nebavilo. Ale rozhodně bych nechodil kvůli nějakému nařízení.

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Co teď dělají Zemanovi muži. Mynář má novou firmu, Kruliš si v ČNB polepšil

25. května 2024

Premium Někdejší hradní kancléř Vratislav Mynář rozšířil své podnikatelské portfolio o novou firmu. Bývalý...

Po práci na vojnu. Poláci trénují střelbu i první pomoc, vojenský výcvik lidi láká

25. května 2024

Premium Dobrovolnický vojenský výcvik byl v Polsku zaveden v roce 2016. Od té doby jeho popularita strmě...

Útok ze severu už máme pod kontrolou, řekl Zelenskyj. Navštívil Charkov

24. května 2024  21:19,  aktualizováno  21:41

Ukrajinské síly získaly „bojovou kontrolu“ nad oblastmi, kterými ruské jednotky tento měsíc...

Víme, kde má Putin bunkry, tvrdí Kyjev. Šéfa Kremlu přirovnal k upírovi

24. května 2024  20:40

Známe polohu bunkrů ruského vůdce Vladimira Putina, prohlásila ve čtvrtek ukrajinská vojenská...