Žena ve francouzské nemocnici hrozila atentátem, policie ji zadržela

  • 92
V Dunkerque na severu Francie po poledni hrozila žena bombovým atentátem v nemocnici. Policie uzavřela okolí a evakuovala pacienty i zdravotníky, informuje server Franceinfo. Podle agentury Reuters už agresorku také zadržela.

Server Franceinfo uvádí, že žena ráno přišla na pohotovost, kde začala křičet, že má u sebe bombu. Zaměstnanci proto zavolali policii, která okolí uzavřela a nemocnici evakuovala. Pacienty také převezla do okolních nemocnic.

Pachatelka tak zřejmě neměla žádné rukojmí. Na místo se okamžitě kromě policie sjeli také hasiči, vojáci a pyrotechnici.

Krátce po půl jedné odpoledne ženu zadržela policie, píše agentura Reuters s tím, že trpí psychickými problémy. „Dotyčná osoba je pod policejní kontrolou,“ uvedli policisté.

07.listopadu 2018 v 11:39, příspěvek archivován: 07.listopadu 2018 v 12:34

#FaitsDivers Alerte attentat au centre hospitalier de Dunkerque, le périmètre bouclé https://t.co/SUjZCxT1Q5 https://t.co/14qxg1AaJT

Na nádražích v Barceloně a Madridu vyvolal poplach podezřelý kufr

Evakuaci cestujících ze dvou vlaků na hlavním vlakovém nádraží v Barceloně a posléze i vyklízení hlavního nádraží v Madridu způsobil ve středu ráno podezřelý předmět v kufru jedné z cestujících. 

Na nádraží Sants v Barceloně dorazili pyrotechnici a asi po dvou hodinách policie oznámila, že poplach byl falešný. Způsobil však zpoždění několika vlaků.

„Kolem osmé ráno jsme dostali upozornění. Bezpečnostní služba železnice ADIF našla skenerem v jednom z kufrů předmět připomínající granát,“ uvedla na Twitteru krátce po deváté katalánská policie, která okamžitě vyrazila i s pyrotechniky na barcelonské nádraží.

Vyklizení madridského nádraží Atocha souviselo s vysokorychlostním vlakem AVE, v němž podle podezření policie odcestovala žena, v jejímž kufru byl na nádraží v Barceloně naskenován podezřelý předmět.

Asi v 10:30 SEČ, tedy dvě hodiny po oznámení přerušení provozu na nádraží v Barceloně, španělská i katalánská policie na Twitteru uvedly, že šlo o falešný poplach. Podezřelý předmět nebyl granát, jak se ochranka barcelonského nádraží obávala. Podle agentury EFE šlo o pásek, jehož spona připomínala ruční granát.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video