VIDEO: Montmartre se změnil ve sjezdovku, radovánky ukončila policie

  • 15
Proslulý pařížský kopec Montmartre se po přívalech sněhu, které zasypaly francouzskou metropoli, proměnil v improvizovanou sjezdovku. Zimní radovánky dvacítky lyžařů a snowboardistů ale nakonec po několika hodinách ukončila policie.

„Sníh je dobrý, ale to stoupání do kopce je fuška,“ řekl jeden z lyžařů serveru 20minutes.fr. Další dodal, že sníh se sice lepí na skluznice, ale i tak si lyžování v Paříži užívá. 

Pro sportovní výkony pařížských lyžařů ale neměla příliš pochopení městská policie, která je z kopce nakonec z bezpečnostních důvodů vyhnala. Upustila ale od pokuty ve výši 68 eur (asi 1700 korun), kterou jim podle francouzského tisku mohla udělit. 

Deník Le Monde připomíná, že lyžování na Montmartru není žádnou novinkou a lidé se mu věnovali už ve 40. letech minulého století.

Sníh a ledovka ale neudělaly ve středu radost pařížským motoristům a cestujícím v hromadné dopravě. Tvořily se kolony, omezen byl provoz rychlovlaků TGV a několik stovek cestujících uvázlo také na pařížských vlakových nádražích. Meteorologové vyhlásili pohotovost pro devět departementů v pařížském regionu i pro dnešek. Teploty v této části Francie spadly na minus dvanáct stupňů Celsia. Mrazy potrvají až do pátku, kdy by měly spadnout další tři až sedm centimetrů sněhu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video