Francouzská policie

Francouzská policie | foto:  Jan Zátorský, MAFRA

Policie v Bretani zadržela sedm mužů, zřejmě plánovali teroristický útok

  • 121
Francouzská policie zadržela v pondělí v Bretani na severozápadě země sedm mužů kvůli podezření z terorismu. Podle agentury AFP muži plánovali teroristický útok. Zatím ale není jasné, jestli si už vytipovali konkrétní cíl.

Sedm mužů podezřelých z členství v islamistické teroristické organizaci policisté zadrželi ve městě Brest a jeho okolí.

Podle zdroje agentury AFP chystali zadržení atentát ve Francii. Podezřelí jsou také z toho, že chtěli odejít do oblasti bojů na Blízkém východě.

Francie od atentátu na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo před pěti lety čelí sérii teroristických útoků, při kterých zahynulo podle AFP 255 lidí. Naposledy na počátku ledna útočili teroristé nožem v Metách a pařížském předměstí Villejuif. Druhý z incidentů si vyžádal jednu oběť a dva zraněné.

Útok ve městě Villejuif jižně od Paříže (3.1.2020):

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video