Filippo Magnini slaví zlatou medaili na 100 metrů v roce 2012.

Filippo Magnini slaví zlatou medaili na 100 metrů v roce 2012. | foto: AP

Rychlejší než pobřežní hlídka. Tonoucího na Sardinii zachránil medailový plavec

  • 174
Velké štěstí měl italský turista, který přecenil své síly při koupání v moři u ostrova Sardinie. Tonoucímu muži byl nablízku plavecký mistr světa Filippo Magnini, který k němu dorazil dříve než záchranáři. Nebýt Italova zásahu, mohl život muže skončit pouhé dva dny po jeho svatbě, napsal web stanice BBC.

„Udělal jsem jen to, co jsem musel,“ řekl později italským médiím plavec Magnini. „Ten muž měl velké problémy, byl hodně vystrašený, dost ztuhlý a už spolykal něco mořské vody,“ dodal italský plavec.

S přítelkyní, televizní celebritou a modelkou Giorgiou Palmasovou, se v neděli slunil na pláži východně od města Cagliari. V jednu chvíli začal hlouček lidí volat o pomoc a ukazovat směrem k muži, který se dostal příliš daleko od břehu.

Ital okamžitě skočil do vody a během krátké chvíle byl u něj. Poté jej držel nad vodou, dokud nedorazil člun záchranářů, na který muže pomohl naložit.

Zachráněný pětačtyřicetiletý Andrea Benedetto se podle médií dva dny po svatbě projížděl podél cagliarské pláže se svým novomanželem na nafukovacím jednorožci. V jednu chvíli však spadli do vody a vítr plovací hračku odvál. Zatímco Benedetto se začal topit, jeho manžel volal o pomoc.

„Pár hodin poté, co jsem se probral, mi došlo, kdo mě vlastně zachránil. Doufám, že Magninimu budu moct poděkovat,“ řekl Benedetto.

Filippo Magnini se v letech 2005 a 2007 stal dvakrát mistrem světa na stometrové kraulařské trati a má doma bronzovou medaili z Olympiády v Aténách z roku 2004.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video