Filipíny postihly sesuvy půdy a záplavy, zemřelo nejméně 22 lidí

  • 7
Nejméně 22 lidí zemřelo při sesuvech půdy a záplavách, které ve střední části Filipín vyvolal tajfun. Počet obětí se může zvýšit, protože záchranné operace stále pokračují.

Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na filipínský úřad pro řešení katastrof. Místní média píší o desítkách pohřešovaných osob.

Mezi dvaadvaceti oběťmi je i tříletý chlapec, řekl mluvčí úřadu Edgar Posadas. Tajfun se prohnal východní částí ostrovů Visayas a oblastí Bicol v sobotu. „Vítr nebyl silný, ale (tajfun) způsobil záplavy a sesuvy půdy,“ uvedl Posadas.

Pobočka úřadu informovala, že pracuje na potvrzení 38 dalších obětí, které jsou hlášeny z oblasti Bicol, jež tvoří jihovýchodní cíp hlavního filipínského ostrova Luzol.

Ve filipínských přístavech, na místních letištích a autobusových nádražích uvázly tisícovky pasažérů. Spojení mezi jednotlivými ostrovy bylo zrušeno, napsala agentura Reuters.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video