Donald Trump na svém webu prodává bílé tričko s černobílou fotografií, na které...

Donald Trump na svém webu prodává bílé tričko s černobílou fotografií, na které je sám zobrazen jako čerstvě zatčený. Jde nicméně o montáž. | foto: Profimedia.cz

Nevinný, stojí na tričku pro fanoušky. Trump využil obžalobu pro svou kampaň

  • 12
Bývalý prezident Spojených států Donald Trump využil dění kolem jeho obžalování pro svou politickou kampaň. Na svém webu nabízí bílé tričko s černobílou fotografií, na které je zachycený jako čerstvě zatčený a pod níž je vyveden nápis „nevinen“. Trumpovi příznivci si mohou tričko pořídit za 36 dolarů (771 korun).

Donald Trump se v úterý u newyorského soudu nedočkal stejného zacházení jako většina obžalovaných, a nemá tak ani klasickou fotografii pořizovanou u čerstvě zatčených. To mu ale nebrání v tom, aby na svém webu prodával trička s tímto motivem.

USA jsou na cestě do pekla, míní Trump. Ničeho jsem se nedopustil, tvrdí

Na fotografii šestasedmdesátiletý politik drží tabulku s nápisem „Prezident Donald J. Trump“ a s úterním datem. Na tabulce jsou také čísla 45 a 47, která poukazují na to, že byl 45. prezidentem Spojených států, a věří si, že se stane i tím 47.

Na zadní straně trička je znak Trumpovy kampaně před volbami v příštím roce a jeho tradiční heslo Make America Great Again (Vraťme Americe její velikost).

5. dubna 2023

Jak poznamenává list The New York Times, i na tričku, které má podpořit jeho volební kampaň, si Trump poněkud přikrášluje skutečnost. Fotografie ho totiž zobrazuje, jako by byl vysoký přes šest stop a pět palců (196 centimetrů), přestože podle zprávy svého lékaře z roku 2016 měří o dva palce (pět centimetrů) méně.

Prokuratura viní Trumpa z falšování záznamů. Jsem nevinen, řekl

Trump jako první bývalý americký prezident čelí obžalobě. Konkrétně jde o 34 případů falšování záznamů, které se týkají plateb třem osobám ve snaze umlčet jejich tvrzení o jeho údajných nemanželských poměrech před volbami roku 2016.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video