(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Reuters

Nespoléhej na dvojče, jede-li na drogách jako ty, zjistili Češi v Německu

  • 16
Mít bratra-dvojče, které vás v tísni zastoupí, se zpravidla vyplácí. Ne ale, pokud s vámi sdílí stejnou zálibu v konzumaci drog, zjistili dva Češi, které zadržela policie v Německu. Jak uvedl web Passauer Neue Presse, vše začalo silniční kontrolou na bavorské straně hranic, v níž uvázl 29letý řidič.

Němečtí policisté při zběžné prohlídce u města Schirnding západně od Chebu objevili v autě mladého Čecha ubalený joint. Řidič nejenže nedělal, že netuší, kde se u něj vzal, ale bez uzardění na sebe vyzradil, že jednu dávku marihuany vykouřil a že se posilnil i pervitinem.

Policisté mu pochopitelně v tu ránu zakázali pokračovat v jízdě a chtěli ho předat k odběru kontrolního vzorku krve. Muž si přivolal na pomoc svoje dvojče, aby jej u testů zastoupilo a aby mu tak pomohlo vyváznout bez trestu.

Ani on ale neunikl pozornosti policistů, kteří už od pohledu zjistili, že je rovněž pod vlivem drog.

Potvrdí-li se nyní u obou, že řídili pod vlivem nedovolených látek v krvi, hrozí jim bezprostřední zabavení řidičského průkazu na jeden měsíc a pokuta 500 eur (téměř 13 000 českých korun). 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video