Trojčata, dvě z nich mají společné tělo

Trojčata, dvě z nich mají společné tělo - Trojčata, z nichž dvě mají společné tělo, srdce a další orgány, se narodila ve městě San Juan ve stejnojmenné středoargentinské provincii pětadvacetileté matce (23. června 2003). | foto: ČTK

Dvě z trojčat mají společné tělo

  • 22
V provincii San Juan se pětadvacetileté matce narodila trojčata, dvě z nich však mají společné tělo. Lékaři konstatovali, že je asi nebudou moci rozdělit. Třetí holčička se narodila v naprostém pořádku. Siamská dvojčata se dělí o společné srdce, játra, plíce a pohlavní orgány.

Mají dvě hlavy, dva žaludky a dvě páteře, které se však sbíhají ve výši sedmého krčního obratle.

Děťátka se narodila v 35. týdnu těhotenství 25leté matce ve středoargentinské provincii San Juan. Rodina rodičky žije ve skromných poměrech.

Dvojčátka váží 2,5 kilogramu a jsou na dýchacím přístroji. Jejich sestřička má 2,2 kilogramu.

Lékaři: Oddělit je nemůžeme
Ke konzultaci o srostlých dvojčátkách se dostavilo 24 odborníků včetně srdečních chirurgů, neurochirurgů, specialistů na novorozence a pediatrů.

Konzilium dospělo k závěru, že jakýkoliv pokus o jejich oddělení by je stál život, vysvětlil Gonzalo Medina, jeden z lékařů starajících se o miminka.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video