Sličná thajská prodejkyně durianu v růžových bikinách se stala internetovou...

Sličná thajská prodejkyně durianu v růžových bikinách se stala internetovou senzací. (1. května 2023) | foto: Profimedia.cz

Pasažér v Thajsku vzal do autobusu smradlavý durian. Průvodčí se zhroutila

  • 27
Durian je známý svým silným odérem. Většina lidí by nad jeho pachem znechuceně pokrčila nos. Ne tak thajská průvodčí v autobuse. Když ucítila ovoce, které si jeden cestující i přes zákaz do vozidla vzal, zhroutila se a musela do nemocnice.

Pravidla hromadné dopravy v Thajsku zakazují do vozů přinést ovoce se silným odérem. Jeden cestující na příkaz nedbal a přinesl do autobusu velmi aromatický durian.

Když průvodčí Kussama Srisongová zachytila jeho pach, zhroutila se. Na ovoce má totiž alergii. „Sevřel se mi hrudník a nemohla jsem dýchat,“ popsala na svém facebookovém profilu, kde uveřejnila fotku, na níž leží na sedadlech a ostatní cestující se jí snaží pomoci.

„V případě, že pasažér přinese durian do autobusu, požádáme ho o okamžité opuštění vozidla,“ řekla Srisongová portálu Thairath. „Ale zápach ve vozidle stále zůstává, což byl i tento případ.“

Průvodčí ve svém facebookovém příspěvku poděkovala lidem, kteří se o ní postarali, a záchranářům, kteří ji odvezli do nemocnice. Uvádí, že je už v pořádku, ale stále má závratě.

Thajci chtějí do vesmíru vyslat nejsmradlavější ovoce. Do letadel nesmí

„Pasažérovi, který přinesl durian do autobusu: Když se něco stane, nejsi to jen ty, který má zpoždění. Další lidé také přišli pozdě domů kvůli mé alergii,“ vyčetla bezohlednost cestujícímu s tropickým ovocem.

Sličná Thajka, která prodává durian v růžových bikinách, se stala internetovým fenoménem:

Durian je charakteristický svou velikostí, silným zápachem a tlustou slupkou pokrytou pyramidovitými trny. Plod může dorůst délky až 30 centimetrů a průměru 15 centimetrů a obvykle váží jeden až tři kilogramy.

Ochutnali jste někdy durian?

Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 čtvrtek 21. září 2023. Anketa je uzavřena.

Nazývá se „král ovoce“, ale též „nejsmradlavější ovoce na světě“. Zápach plodu lidem připomíná hnijící cibuli, terpentýn či žumpu. I ostatní země v jihovýchodní Asii podobně jako Thajsko kvůli silné vůni regulují jeho přepravu a konzumaci v uzavřených prostorech.

Číňané šponují poptávku po nejsmradlavějším ovoci světa. Rádi ho darují i tchyním

Celosvětová poptávka po durianu navzdory jeho zápachu roste. Od loňska vyskočila o 400 procent. Důvodem je vysoká spotřeba v Číně, kde je oblíbeným dárkem pro noubence, novomanžele nebo budoucí tchyně.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Durian, Ovoce, Thajsko

Video