Diskuze

Druhé kolo voleb v Íránu potvrdilo převahu konzervativců

Druhé kolo parlamentních voleb v Íránu potvrdilo výraznou převahu konzervativců. Ti si už v prvním březnovém kole ve 290členném parlamentu zajistili 132 křesel a nyní získali dalších nejméně 19 mandátů. Oznámila to po částečném sečtení výsledků íránská státní televize a agentura IRNA.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

Ahaman

28. 4. 2008 23:24
gut

R^

0 0
možnosti
D

duhastrecht

26. 4. 2008 16:30
Vzhledem k tomu,

že se v Iránu "volí" předem vybraní, podobně jeko u nás za komunismu, nelze označovat iránské "volby" za volby.

A vzhledem k tomu, že rozdíl mezi "konservativci" a "reformátory" je v Iránu asi tak veliký jako mezi bin Ládínem a Zawahrím, nelze iránské politiky ani účelově nálepkovat za "reformistu" a "konservatice" neb islamofašista jako islamofašista. 

0 0
možnosti
A

Azarael

29. 4. 2008 0:00
Re: Vzhledem k tomu,

je jednoduche oznacit jejich volby za nesvobodne proto, že nevyhrala nějaka pravicova strana po vzoru zapadnich demokracii, to ze zde vyhrali konzervativci neni dilem toho že v iranu jsou volby nesvobodne ale toho že zde lide prostě tyto strany voli, viz Afghanistan, nebo volby v iraku, byly oboje pod bedlivym dohledem amiku, po takzvanem osvobozeni coz spocivalo ve svrzeni tamni vlady a vysledek? i kdyz obcane volili demokraticky stejne zvolili konzervativce, takze v tom ze by byly volby zmanipulovane to nebude;-)

0 0
možnosti