(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Policie rozbila mezinárodní drogový gang, byli v něm i tři Češi

  • 6
Policisté z Rakouska, České republiky a Německa rozbili mezinárodní skupinu obchodníků s drogami. Celkem při této akci zadrželi 53 lidí, mezi nimi tři občany Česka. Ve čtvrtek o tom informovala rakouská policie.

Obchodníci podle vyšetřovatelů od podzimu 2017 do letošního ledna prodali 314 kilogramů palic konopí, 20 kilogramů drogy zvané speed, kilogram kokainu a pervitinu a další omamné látky. Jejich celková hodnota byla přibližně 3,8 milionu eur (98 milionů korun). 

Další drogy za přibližně 810 000 eur a zbraně našli policisté při domovních prohlídkách v Rakousku a Česku.

Policejní ředitel v rakouské spolkové zemi Burgenlandsku Martin Huber uvedl, že hlavní pachatelé byli z Německa a Česka. Do skupiny dále patřilo 40 Rakušanů, několik Poláků, dva občané Bosny nebo Rumun.

Kurýři drogy dováželi do Rakouska z Německa a z Polska přes Českou republiku auty nebo vlakem. Některé objednávky také vyřizovali prostřednictvím takzvaného darknetu, což je obtížně přístupná, anonymní část internetu používaná mimo jiné k nelegálním obchodům. 

Dealeři je pak prodávali ve Vídni a dalších dvou rakouských spolkových zemích.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video