Diskuze

Další republikáni podporují Trumpův impeachment. Pence 25. dodatek nepoužije

Viceprezident Spojených států odmítá uplatnit 25. dodatek ústavy a prohlásit tak dosavadního prezidenta Donalda Trumpa za neschopného funkce. Napsal to v dopise šéfce Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiové. Demokraté budou ve středu prosazovat ústavní žalobu na Trumpa. Její podporu zvažuje i nejmocnější republikán v Kongresu Mitch McConnell.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ve Sněmovně už se hlasuje. Z republikánů zatím hlasovalo pro impeachment šest lidí.

0 0
možnosti

Jednou prokázal že je nebezpečný

-Ústava předpokládá řešení takto nebezpečných lidí

-Není racionální patřičně takového člověka neřešit, i kdyby už Trump znova nehrozil - a jak to můžeme vědět - tak můžou být další šílenci. Pokud budou vědět že se s nimi systém umí vypořádat, pravděpodobně to nebudou zkoušet, nebo své šílenství (pokud to je šílenství a ne jednoduše zlo) budou držet víc na uzdě.

2 0
možnosti
PB

Impeachmentem se socialistická strana v čele s Bidenem jen snaží o jediné, aby Trump nemohl kandidovat za 4 roky.

A k tomu impeachment by být používán neměl.

Republikáni by zase rádi na základě impeachmentu vyloučili Trumpa ze strany, ale jistě cítí, že za Trumpem stojí polovina země, a jeho odchodem by také republikáni mohli více ztratit než získat.

1 5
možnosti
Foto

J81i61r38i 83B31i46l39i35n28a

13. 1. 2021 17:39

Polovina zeme uz ne, pane Brabenec.

A za zlocin se musi platit.

3 0
možnosti
RS

Koukám, že kolovrátek Novák je tady stále. Chtělo by to, aby v Petrohradu vypli proud.

7 1
možnosti
VV

Impeachment je důležitý symbol toho, že v Americe nadále vládne demokracie, která má své zákony a pravidla a z těchno pravidel není vyjmut ani nejvyšší představitel země.

Kromě toho si Amerika - a demokratický svět nemůže dovolit, aby člověk tohoto kalibru znovu kandidoval na místo prezidenta.

To by nám klidně mohl pak povstat nový Hitler a to si svět nemůže dovolit.

7 5
možnosti
AN

A83l22e16š 53N78o64v23á16k

13. 1. 2021 12:16

symbolem demokracie v USA není impeachment, ale fakt, že presidentem bude Biden a pak Harris, i když volby jasně vyhrál Trump...

0 10
možnosti
MS

Já bych podle tohoto dodatku zkusil zhodnotit Peloisovou. Když mluví o Trumpovi, lítá jí pěna od huby. To není normální.

7 12
možnosti
VB

Nelítá, kdyby ti ukázali její fotku bez popisu, nebudeš vědět kdo to je. Jen si tu plácáš játra.

14 2
možnosti
Foto

Impeachment už teď nemá žádný smysl. Ale hlasování o zablokování možnosti kandidatury Trumpa v budoucích prezidentských volbách smysl a šanci na úspěch má - když tomu postačí prostá většina jak ve Sněmovně reprezentantů tak i v Senátu. K tomu bz se jistě připojilo dost republikánů, protože Trump je teď pro republikánskou stranu koulí na noze.

8 1
možnosti

No, já mám dojem že ta většina stačí až poté co proběhne impeachment. V podstatě je to rozhodování o trestu, ale nejdříve musí být rozhodnuto o vině.

0 0
možnosti
RK

Pro trochu moci, šel bych světa kraj. Šel s hlavou odkrytou a šel bych bosý.. Heslo spousty dnešních politiků i mnohých amerických republikánů. Za podíl u moci obětovali mnohé. Republikánské hodnoty, ústavní pořádek, středovou politiku, zákony reality, vyměnili volnou politickou soutěž za bezohlednou řež, kompromisy za radikalitu a teprve se pozná, jestli je k procitnutí od mocenské zaslepenosti nakopnou alespoň ty otřásající se základy, na kterých USA stojí a geopolitické základy. A jestli třeba už nebude pozdě.

7 1
možnosti
MK

Bud je Trump neschopny vnimat realitu, nebo si uvedomuje realitu, ale postrada zakladni emoční stranku a jako sociopat manipuluje 70 miliony lidí pro svoji potřebu, bez ohledu na následky - oboje je psychicke onemocneni.

9 2
možnosti
MS

prychopaty najdeme vetšinou na dvou místech. Ty násliný ve vězeních, ty nenásilný v politice.

1 2
možnosti
HF

H86o75n60z73a 21F51á13t28o35r

13. 1. 2021 10:37

Že se jim to na těch sedm dní vyplatí...

0 0
možnosti
AN

A88l42e45š 11N55o44v11á86k

13. 1. 2021 10:46

jen taková kampaň...účelovka. nic z toho nebude :-)

1 6
možnosti