John McCain

John McCain | foto: Reuters

Dobrovolnice z McCainovy kampaně fingovala útok dvoumetrového černocha

  • 35
Dobrovolnice pracující v kampani amerického prezidentského kandidáta za republikány Johna McCaina ve středu ohlásila, že se stala obětí rasistického útoku. Dnes dvacetiletá Ashley Toddová přiznala, že si vše vymyslela.

Běloška Ashley, přišla ve středu na policii v Pittsburghu a oznámila, že ji přepadl a okradl "stokilový, skoro dvoumetrový černoch" a na tvář jí vyřezal písmeno "B" poté, co viděl, že má na automobilu nálepku McCaina.

"B" podle její verze mělo znamenat prezidentského kandidáta demokratů Baracka Obamu. Zprávy o útoku, ke kterému došlo jen dva týdny před americkými prezidentskými volbami, se okamžitě rozšířily po amerických médiích i mezi uživateli internetu.

McCainova kandidátka na úřad viceprezidenta Sarah Palinová Toddové telefonovala, aby jí vyjádřila sympatie a představitelé Obamovy kampaně vydali prohlášení, ve kterém útok odsoudili.

Barack Obama má ve volbách šanci stát se prvním Afroameričanem zvoleným americkým prezidentem a podle dosavadních průzkumů veřejného mínění si před McCainem udržuje náskok. - čtěte Devět dní do voleb vede Obama o devět procent, Bushovi už hlasovali

Po několika výsleších dívka přiznala, že si všechno vymyslela a že se jí "její příběh vymknul z kontroly a nabalil se jako sněhová koule", řekla novinářům policejní vyšetřovatelka Maurita Bryantová. "Přiznala, že nebyla oloupena a neexistuje ani žádný dvoumetrový útočník."

Písmeno "B" si dívka do tváře vyřezala sama, čemuž nasvědčuje i to, že ho má napsané zrcadlově obráceně. "Mluvili jsme s ní a ona se pak zlomila a řekla, že chce vypovědět pravdu," dodala Bryantová.

Podezření ale podle ní měla policie od samého počátku. "Máme tady v Pittsburghu zloděje, ale ti obvykle nikomu takhle nemrzačí tvář. Prostě seberou peníze a zmizí," dodala.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video