Devítiletá dívka čelí obvinění ze zabití

  • 25
Soud pro rodinné záležitosti v newyorském Brooklynu řeší případ obviněné devítileté školačky. V pondělí zřejmě ubodala o dva roky starší kamarádku. Dívka je pravděpodobně nejmladší, kdo byl kdy v USA obviněn z podobného trestného činu.

Tragická událost se stala v bytě mladší z dívek, když si její matka na pár minut odběhla. Děvčata se prý při hře dostala do sporu o míč.

Údajnou pachatelku policie zadržela a s obviněním ze zabití postavila před soud. Ten ji zatím umístil do speciálního zařízení pro děti. O jejím dalším osudu bude rozhodovat ve čtvrtek. Rodinnému soudu přísluší ve státě New York veškeré kauzy týkající se dětí pod 14 let.

Americká média v této souvislosti připomínají případ z roku 2001, kdy se tehdy čtrnáctiletý Lionel Tate stal nejmladším vrahem odsouzeným v moderní historii USA na doživotí. V době, kdy zabil šestiletou Tiffany Eunickovou, bylo chlapci 12 let.
 
V obnoveném procesu mu byl loni v lednu změněn trest na roční domácí vězení s desetiletou podmínkou. Nyní osmnáctiletý Tate byl před týdnem znovu zadržen, když se zbraní v ruce ohrožoval jiného mladíka.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video