Člen týmu "Louie" během soutěže létajících strojů na lidský pohon v Sydney

Člen týmu "Louie" během soutěže létajících strojů na lidský pohon v Sydney | foto: Reuters

DEN V OBRAZECH: protest mnichů a raketoplán na Rýnu

  • 3
Redakce iDNES.cz vybrala z tisícovek fotografií, které denně vydávají světové agentury, ty, které nám dnes připadaly nejzajímavější. Na úvodním snímku se snáší na vodu v přístavu v Sydney člen týmu Louie. Konala se tu soutěž, v níž zvítězil ten, kdo "dolétl" nejdál ve svém lidskou silou poháněném stroji.

Tibetští mniši si na protest proti tvrdým zásahům čínské policie oholili hlavy

Tibetští mniši v nepálském Káthmándú si na protest proti tvrdým zásahům čínské policie v Tibetu oholili hlavy. Největší protesty za posledních dvacet let vypukly v Tibetu v polovině března. Čína je násilně potlačila, podle tibetské exilové vlády zemřelo 130 lidí.

Dělníci čistí povrch plaveckého stadionu Vodní kostka v Pekingu

Čínští dělníci čistí vrchní plášť pekingského Národního plaveckého stadionu známého jako Vodní kostka. Autorem návrhu bublinového stadionu je australské architektonické studio PTW. Vodní kostka je jedním ze symbolů blížící se letní olympiády.

Afghánský muž čeká na svou rodinu, která nakupuje v kábulském obchodě

Afghánský muž sedí v obchodu na trhu v Kábulu. Obklopený figurínami ve večerních šatech evropského stylu čeká na svou rodinu, která vyrazila na nákupy.

Raketoplán Buran pluje po Rýnu do Speyeru u Frankfurtu, kde bude vystaven

Ruský raketoplán Buran míří na palubě říčního člunu po Rýnu do města Speyer poblíž Frankfurtu. Bezobslužný raketoplán byl sovětskou odpovědí na americký kosmický program. Během svých cest na oběžnou dráhu obkroužil naši planetu celkem dvakrát. Teď se stane prvním raketoplánem, který si bude moci veřejnost v technickém muzeu ve Speyeru prohlédnout.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video