Dcera zesnulého prezidentského páru Marta a bratr prezidenta Jaroslaw Kaczynski na pohřbu prvního páru v Krakově (18. dubna 2010)

Dcera zesnulého prezidentského páru Marta a bratr prezidenta Jaroslaw Kaczynski na pohřbu prvního páru v Krakově (18. dubna 2010) | foto: Jan Zátorský, MAFRA

Dcera Kaczynských se nechce odstěhovat z prezidentského bytu

  • 71
Poláci si o víkendu vyberou novou hlavu státu. Jenže budoucí prezident se s rodinou zatím nemá kam nastěhovat. Apartmán zesnulých manželů Kaczynských obývá dcera Marta a ta ho zatím odmítá opustit. Byt přitom nutně potřebuje opravy.

Marta Kaczynská, jejíž rodiče zemřeli při nehodě prezidentského letounu u Smolenska, přespává v prezidentském paláci spolu s manželem a dětmi od minulé soboty.

"Marta Kaczynská tu s rodinou zůstává, aby zabalila osobní věci jejích tragicky zesnulých rodičů a vyklidila byt," vysvětlil polskému bulvárnímu deníku Super Express šéf prezidentské kanceláře Jacek Michalowski.

Nikdo neví, kdy se Marta odstěhuje

Zároveň doplnil, že nemá ponětí, kdy Marta apartmán, do kterého od smrti prvního prezidentského páru nikdo nesměl vstoupit, opustí. "Byt potřebujeme opravit a připravit na příchod nového prezidenta," vysvětlil Michalowski, proč Marta přidělává prezidentské kanceláři komplikace.

Marta už sice podle deníku Super Express dělníky do komnat ve druhém patře paláce vpustila, to ale prý ještě neznamená, že byt opustí a odevzdá klíče. "Nikdo z nás neví, kdy to bude," řekl zdroj polského listu.

Sama Marta o odchodu nechce příliš mluvit. "Je to má soukromá věc. Nikdo mi nedal žádný termín, do kterého musím apartmán opustit," řekla Marta Kaczynská.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video