Culkin popřel, že by ho Jackson osahával

  • 26
Bývalá dětská filmová hvězda Macaulay Culkin popřel před soudem v kalifornské Santa Marii, že by se jej Michael Jackson někdy nemravně dotkl. Obvinění proti zpěvákovi označil dnes 24letý herec za "absolutně směšná".

Culkin je tak třetím svědkem obhajoby, který popřel, že by ho zpěvák při návštěvách na jeho ranči Neverland obtěžoval.

Dva svědkové obžaloby v minulých týdnech vypověděli, že Jackson se bývalé dětské hvězdy počátkem devadesátých let nemravně dotýkal.

Philipp LeMarque, který v roce 1991 na ranči Neverland pracoval jako kuchař, tvrdil, že viděl zpěváka, jak tehdy 11letého chlapce při sledování videa osahává. Bývalá služka z ranče zase vypověděla, že viděla Jacksona, jak Culkina a další chlapce líbá a objímá.

Prokurátor Thomas Meserau chtěl těmito případy ze vzdálenější minulosti dokumentovat údajné pedofilní sklony Jacksona.

Ten nyní čelí obvinění, že na jaře roku 2003 pohlavně zneužil chlapce, kterému je nyní 15 let. Jackson však veškerou vinu popírá.

Culkin u soudu tvrdil, že se jej předtím nikdo z prokuratury nezeptal, zda jsou obvinění pravdivá a že se o nich dozvěděl až z televize.

Na otázku prokurátora, co si myslí o obviněních proti Jacksonovi, Culkin odpověděl: "Myslím, že jsou absolutně směšná."

Dosud nejprominentnější svědek obhajoby vypověděl, že se s Jacksonem setkal, když mu bylo devět nebo deset let, a že od té doby jsou přáteli.

Obhajoba minulý týden přešla do ofenzívy. Nechala předvolat dva mladé svědky, kteří dříve bývali častými hosty na ranči Neverland. Oba vehementně popřeli jakékoli nemravné jednání popové hvězdy.

Bývalá dětská filmová hvězda Macaulay Culkin

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video