Dívky strávily ve sklepním vězení téměř rok. Ilustrační foto

Dívky strávily ve sklepním vězení téměř rok. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Číňan věznil dívky rok v řetězech. Zachránil je propašovaný moták

  • 11
Zvrhlík ve městě Wu-chan ve střední Číně držel téměř rok ve sklepě dvě dívky v řetězech. Policie děvčata osvobodila díky vzkazu, který dívky propašovaly ven v rozbité televizi.

Muž podezřelý z jejich věznění, devětatřicetiletý Ceng Siang-pao, byl tou dobou už týden ve vazbě kvůli podezření ze znásilnění, které s případem nemá souvislost.

Děvčata byla osvobozená poté, co se jim podařilo propašovat ven vzkaz v rozbité televizi. Moták objevil opravář. Když odstranil kryt televize, nalezl text následujícího znění:

"Pomoc! Již více než rok mě drží v podzemním vězení." Na motáku byl také nákres, kde se sklepení nachází a telefonní číslo otce jedné z dívek.

Opravářův přítel zavolal na uvedené číslo a otec dívky upozornil policii. Policisté podle plánku našli zvrhlíkův dům. Vchod do sklepního vězení byl překryt deskami a zaházený hlínou.

Není potvrzeno, jestli byly dívky ve věku šestnácti a devatenácti let za dobu svého věznění znásilněné. Obě byly ve sklepě dvoupatrového domu nalezeny živé, píše BBC.

Devatináctiletá dívka, která se ztratila v červnu minulého roku, bydlela pouhých 200 metrů od svého vězení. Věznitel obě děvčata po celou dobu živil jenom nudlemi.

Podezřelý Ceng Siang-pao žil v domě se svojí sedmdesátiletou matkou. O týden dříve byl zatčen kvůli znásilnění. Kdyby si opravář vzkazu v televizi nevšiml, dívky by ve sklepě zemřely hladem.

Dívky se již dříve snažily upozornit na svoje zajetí. Vzkazy pašovaly ven ve zbytcích jídel, ale nikdo si jich nevšiml.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: BBC, Čína, policie, televize

Video