Diskuze

Nesvrchované postsovětské země? Čína žehlí výrok ambasadora, EU se bouří

Čínské ministerstvo zahraničí ujistilo, že výroky čínského velvyslance ve Francii zpochybňující suverenitu postsovětských zemí nejsou oficiálním stanoviskem Pekingu. Mluvčí čínské diplomacie uvedla, že Čína uznává země existující od rozpadu SSSR jako svrchované státy. Výroky velvyslance odsoudili představitelé EU, vlády v Pobaltí si předvolaly čínské diplomaty ve svých zemích.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Rusko, Čína, každá rozpínavá země bude neustále testovat, jak daleko jim ostatní "dovolí" dojít, kolik zla se beztrestně může páchat, dokud nenarazí, možná jednou projdou až do Evropy.

2 0
možnosti
VO

Je to asi tak, jako když Pekarová, nebo Tchajwanec (kvuli vlastní politické kariéře) jedou vysvětlovat , jak to je a není politikou jedné číny, kterou česká republika oficiálně uznává.

1 0
možnosti
Foto

Zase na druhou stranu zpochybnil i právní status RF. Ta také vzešla z rozpadu SSSR a ani v OSN o tom vlastně oficiálně do dnes nic neví. :-)

1 0
možnosti
PB

Maskoval se jako diplomat, zatím je to klasický ... ... ... představitel režimů v Číně, SSsku, K"LD"R.

2 0
možnosti
JP

Přemýšlet si může doma. Vyhodit.

1 0
možnosti

"Pondělé", to je něco jako motýle?

A Rusko zaútočila? Dřív existovali korektoři. Dnes existují "redaktoři" bez znalosti jazyka, ve kterém píší.

0 0
možnosti
Foto

J27i81r86k71a 98H68o83n36c52ů

24. 4. 2023 21:01

Jenom bych chtěl některé diskutující upozornit, že Tchaj-wan je ostrov. Ten stát na něm se jmenuje Čínská republika. Nazývat ten stát Tchaj-wanem je přistoupení na hru čínských komunistů z pevniny o jednotné Číně.

1 0
možnosti
PV

On ten čínsky veľvyslanec zrejme zakladá svoj názor na tom, že osamostatnenie pobaltských republík bolo dohodnuté s vládnymi činiteľmi z Moskvy, ktorí na takýto úkon t.j. rozhodnúť o súhlase s vystúpením pobaltských republík zo spoločného štátu a podpísať s týmito republikami príslušné zmluvy nemali podľa vtedajších zákonov oprávnenie. To je ale dnes podľa asi len formálna stránka, ktorá v našich očiach v súčasnosti nespochybňuje samostatnú existenciu pobaltských štátov.

1 1
možnosti
JJ

J61i97ř70í 27J39í42l34e37k

24. 4. 2023 16:25

....ten čínský primitiveček navíc zopakoval hoax, že Krym dal Ukrajině Chruščev :-P

3 1
možnosti
JJ

J88i68ř50í 11J70í85l73e75k

24. 4. 2023 16:26

podle jeho "logiky" postrádá ex-sovětské Rusko praktickou suverenitu

5 0
možnosti
AP

Pan Lu Ša-ji řekl na plnou hubu to, co si o nás strana myslí, ale neřekne to. Čína na celý "západ" aplikuje princip vařené žáby. Postupně podrývá jeho ekonomické a obranné schopnosti, spolu s kulturními kořeny během našeho pobytu v ohřvající se vodě. Bohužel aktuální avantýra pana Putina trochu probouzí některá odvětví, zejména obranu. Čína chce abychom stále spali a Putin nás budí, což Čínu štve.

Pan Lu prokecl opravový záměr, který je dohodnut spolu s Ruskem a dalšími státy, kteří chtějí změnu světového řádu. Snaží se to žehlit, ale nevěřil bych jim ani dobrý den.

8 0
možnosti