Fronta na hraničním přechodu Bregana (1. července 2021) | foto: Chorvatská hraniční policie

Kolony na hranicích, hodiny ve frontě. V Chorvatsku houstne provoz

  • 64
Na cestě do Chorvatska od čtvrtka houstne provoz. I kvůli novým podmínkám pro vstup do země se na hranicích tvoří kolony. Na některých přechodech z Maďarska museli řidiči ráno čekat až dvě hodiny. Na možná omezení a aktuální stav upozorňuje na svých internetových stránkách chorvatský automotoklub HAK.

Podle informací chorvatského ministerstva vnitra museli řidiči čekat kolem dvou hodin na přechodech s Maďarskem Goričan I a Goričan II. Na hranicích se Slovinskem byla nejdelší čekací doba půldruhé hodiny na přechodu Macelj-Gruškovje. 

Na přechodech Rupa a Mursko Središće byly fronty na zhruba hodinu čekání, zatímco na přechodech Pasjak a Bregana Naselje trvalo odbavení nejvýše půl hodiny. V provozu jsou webové online kamery sledující situaci na hraničních přechodech.

HAK upozorňuje i na možné zácpy u mýtnic a u příjezdu k některým letoviskům na jadranském pobřeží. Kolony někde vznikají po dopravních nehodách.

Například kvůli havárii se na dálnici A1 mezi 24. a 29. kilometrem ve směru na Dubrovník utvořila řada vozidel dlouhá kolem pěti kilometrů. Hustší provoz je také na dálničních obchvatech kolem Záhřebu a Rijeky.

Chorvatsko náhle změnilo podmínky pro vstup Čechů do země. Od pátku je při návštěvě nutné doložit potvrzení o očkování nebo o prodělání covidu. Další variantou je pak covid pas nebo platný negativní test.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video