Upomínkové hrnky se snoubenci Jennou Bushovou a Henrym Hagerem v texaském městečku Crawford

Upomínkové hrnky se snoubenci Jennou Bushovou a Henrym Hagerem v texaském městečku Crawford | foto: Reuters

Bushova dcera se za soumraku vdala za obchodníka

  • 26
Šestadvacetiletá dcera amerického prezidenta Jenna Bushová se v sobotu vdala. Jejím vyvoleným se stal o čtyři roky starší syn virginského republikánského politika Henry Hager. Obřadu na ranči Bushových přihlížely dvě stovky rodinných příslušníků a přátel, média měla vstup přísně zakázán.

Obřad proběhl těsně před soumrakem amerického času v texaském Crawfordu. Nevěstě šla za svědkyni její sestra-dvojče Barbara, ženichovi jeho bart Jack. Mezi dalšími se obřadu zúčastnilo čtrnáct párů družiček a mládenců.

Ačkoli na ranč se neprotlačil jediný zástupce novinářů, na veřejnost několik podrobností o obřadu přece jen proniklo. Snoubenci byli oddáni u umělého jezírka před oltářem s křížem z béžového texaského vápence.

Nevěstiny jednoduché bílé šaty s výšivkou navrhl newyorský designér Oscar de la Renta. V jeho modelu se na obřadu objevila i matka Jenny Laura Bushová.

Ženich měl na sobě údajně tmavě modrý oblek se šedomodrou vázankou. Celý obřad byl laděn do přírodních barev - modré, zelené a levandulové.

Kovová socha v texaském městečku Crawford na oslavu svatby Jenny Bushové a Henryho Hagera

Mluvčí Bílého domu odmítl komentovat, zda si nevěsta ponechá svoje příjmení, i plány novomanželů na svatební cestu. Podle listu Washington Post by se však mohli vypravit na cestu po Evropě.

Podle zpráv médií se dvojice chystá po svatbě usadit poblíž hlavního města v Baltimoru. Jenna plánuje pokračovat v učitelské profesi, Henry nastoupí do podniku, který obchoduje s energiemi. Hagera čeká příští týden navíc promoce, bude z něj magistr obchodu.

Novomanželé se seznámili v době Bushovy prezidentské kampaně v roce 2004. Hager tehdy pracoval jako stážista v kanceláři Karla Rovea, bývalého hlavního poradce prezidenta Bushe, a jako asistent současného ministra obchodu Carlose Gutierreze.

O ruku ji požádal loni 15. srpna za ranního rozbřesku na vrcholu hory Cadillac v Maine. - čtěte Bushova dcera Jenna se zasnoubila a vydává knihu

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video