Britské ministerstvo obrany odtajnilo dokumenty po pozorováních UFO.

Britské ministerstvo obrany odtajnilo dokumenty po pozorováních UFO. | foto: www.ufocasebook.com

Britské státní archivy zveřejnily spisy o UFO, je v nich 1200 záznamů

  • 124
Britské ministerstvo obrany povolilo přístup veřejnosti k sedmi spisům, které se týkají pozorování UFO - neidentifikovaných létajících předmětů. Je v nich 1200 záznamů, například o pozorování UFO ve tvaru velkého diamantu v roce 1990, či setkání s mimozemšťanem se skandinávským přízvukem.

Sedm dokumentů založily mezi listopadem 1987 a dubnem 1993 zpravodajské služby ministerstva obrany. Jsou v nich záznamy o 1200 pozorováních UFO.

Negativy fotografií pořízené 4. srpna 1990 ukazují zejména velký
neidentifikovaný předmět ve tvaru diamantu. Ten zůstal ve vzduchu
téměř deset minut, pak prý velkou rychlostí vzlétl k nebi.

"Takové případy se obvykle jiným ministerstvům neoznamují," uvedl podle agentury AFP nejmenovaný zdroj z ministerstva obrany. "Tentokrát však ministerstvo obrany obdrželo šest fotografií od Daily Record (skotský deník), který nás požádal, abychom je okomentovali," dodal.

"Byl přátelský a měl skandinávský přízvuk."

Ministerstvo obrany tehdy informovalo další resorty a požádalo je, aby médiím sdělily, že pokud jde o velký předmět v podobě diamantu, nebyl vyvozen žádný závěr.

V jiném spisu ministerstvo obrany informuje o svědectví ženy, která se při procházce prý setkala s mimozemšťanem, jenž údajně hovořil se skandinávským přízvukem.

Žena, jejíž jméno ve spisu chybí, telefonovala 20. listopadu 1989 britskému Královskému letectvu a vyprávěla, co se jí přihodilo. Procházela se se psem na hřišti, když se k ní přiblížil muž, který hovořil skandinávským přízvukem a byl oblečený do hnědé letecké kombinézy. Oznámil jí "přátelskou návštěvu mimozemšťanů".

Dokumenty jsou zveřejněny na internetové adrese britských národních archivů.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video