Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Britové se bojí AIDS z Východu

V Británii v této době snad není dne, aby se na titulní stránce některého z místních deníků neobjevila zpráva o České republice. Ještě před rokem se zprávy o Česku striktně omezovaly na turistické články o Praze či na články o tom, že Češi stále vedou v pití piva.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pinkshadow

27. 2. 2004 12:06
ruská armáda
 
O porušování lidských práv a válečných zločinech v Čečensku:
Human Rights Watch (HRW) dokonce zdokumentovala incident, kdy bezpečná úniková cesta byla napadena. Došlo k tomu 29. října 1999, kdy několik ruských letadel provedlo raketový útok na dlouhou kolonu civilistů, kteří se pohybovali po bezpečné únikové cestě poté, co bylo oficiálně oznámeno, že po týdenní pauze bude otevřena hranice s Ingušskem. Počet obětí je odhadován na 50-100, včetně několika pracovníků Červeného kříže, dvou novinářů a mnoha žen a dětí. HRW zjistila, že civilisté byli též popravováni. Shromážili jsme důkazy o čtyřech případech, kdy ruští vojáci popravili velké množství čečenských civilistů. Doposud bylo potvrzeno, že tímto způsobem přišlo o život 130 lidí, přičemž máme zprávy o desítkách dalších případů poprav bez soudu uskutečněných v různých částech Čečenska. K těmto popravám docházelo nejčastěji poté, co nad daným městem či vesnicí získala kontrolu armáda a ministerstvo vnitra nasadilo své zvláštní jednotky, aby provedly tzv. vyčišťovací operaci. Příslušníci těchto jednotek byli často opilí, rabovali a podpalovali domy a zabíjeli místní obyvatele. Příkladem je masakr civilistů v grozenském obvodě Novyje Aldi, při němž bylo 5. února 2000 zastřeleno 60-80 lidí.      
0 0
možnosti

Kanadan

27. 2. 2004 14:20
Re:pinkshadow
Projevujes patologickou nenavist k Rusku a ja ti to vymlouvat nebudu,protoze by to bylo marny.Tuhle hruzostrasne zpravy prichzeji z cecenskeho sajtu, ktery si emigranti zaridili v Belgii.
0 0
možnosti

magda29

27. 2. 2004 11:54
To co pisi noviny...
jak tak poslouchamlidi kolem, momentalne pracuji v Bratanii (na jako au-pair) a nikdo kolem mne navypada, ze by se obaval privalu lidi, co tady budu zebrat o podpory, zneuzivat lekazskou peci a podobne. (mimochodem, zlata ceska nemocnice, obvodaka  zubar u nas-pisu z vlastni zkusenosti!! ) Jsou si vedomi toho, ze pracovni mista, ktere potrebuji obsadit (ucitele, lekari a se jim obsadit hned tak nepodari, protoze znalost anglictiny je nezbytne nutna.
Takze bych rekla, ze novinari plasi a plasi a politici se toho potom chytaji a vymysleji nesmysly.
0 0
možnosti

royalmail

28. 2. 2004 16:02
Re: nevim, nevim
Taky ziji  (ne jako au-pair) v Anglii a co se bavim se znamymi, tak ti se nejvic obavaji privalu Ciganu. S AIDS to nema nic spolecnyho! Neni to jen Daily Mail, ktery pise o CR a dalsich zemich, ktere pujdou do EU.
Telegraph je dalsi, a protoze ja ho obcas koupim, i ja se zacinam obavat toho privalu lidi! Nemam nic proti nekomu, kdo chce pracovat, ale v novinach pisi hlavne o ciganech, kteri sem chcou prijit pouze za penezi (mysli si, ze vsechno dostanou zadarmo). Lidi, co znam, tu pracovali cely zivot a obavaji se toho, ze Cigani prijdou, zacnou zadat o pridavky a ubytovani (vlada v Anglii je tak mirna, ze kazdymu toho da vic nez dost).
0 0
možnosti

pater__Havlasa

27. 2. 2004 11:52
cesko je vonuce
hitlerovo "finanlni reseni" funguje presne podle jeho dabelskyho planu.
 
cesko jde na opratku bruselu a docvrnkali jste.  zacne germanskej diktat a vymazani, pad, a tma.
 
cesko dnes patri jak kapitalne tak i zemepisne, ze, germanskejm nestvuram.  a ted se jedna jen o to jak vas v tom ceskym krateru zablokovat.  misto ostnatyho dratu se ted pouzivaj ekonomicky zakony, kery vas tam rozblemcaj do stavu paragvaje.
 
pudete zebrotou ve vlastnim statecku a german vas bude kojit jak kravu furt pryc az dochcipete.  dva, tri roky.  a hitlerovo "finalni reseni" je praktikovano.
 
mam radost jak tady lichokoptnicite a nicemu nerozumite.  palice hluboko v germanskejch strevech.  ze uz ani nevite jak to vypada kdyz clovek neplave cizi zumpou.
 
ze se s vama spinim.  ted delam pro pravdu.ru a na naky vodepsany cesko kaslu.  pouziju vas jenom na studii hitlerovsky vyhry, ktera prisla posthumotne tomu germanskymu dabelu.   donutili vas na kolena a do kozelce.  havel dablovi voblizal ud a omluvil se za terezin a lidice.  celou zem jim pritom hodil.  mlada boleslav, olomouc, a praha to je vsechno germansky dneska.  cech tam bude jenom uklizeckou a buzerantem kerej se da koupit na vobjeti za par sup na kazdy cesky dalnici.   jste lidi znasilneny, pokoreny a pro celej zapad naprosto bezcenny.   zapad si ted jenom vymejsli dalsi diskriminativni zakony jak tu levnou pracovni silu bude topit v tom ceskym krateru.   a vy se tady tetelite jak teticka v posteli s teplym te. vy teply ropuchy, vaclavacky cinkalove.
0 0
možnosti

pinkshadow

27. 2. 2004 11:07
Nejvíce trpí Rusko
Pokud se východní Evropa nepustí do boje, čísla budou vzrůstat, říká zpráva. V roce 2045 by se počet nemocných zvýšil na osm procent, onemocnění by si v Rusku vyžádalo 20,7 milionu životů.       
0 0
možnosti

Lion Xing

27. 2. 2004 11:48
Re:
Nejvíce trpí Humři!
0 0
možnosti

fleret

27. 2. 2004 10:42
to,co napsal Daily Mail
muze napsat Blesk v obracenem partu.Informacni hodnota bude stejne nulova a debatu o "zprave" povedou  jenom privrzenci drbu,nepravd a nicim nedolozenych vymyslu.
0 0
možnosti

Sudajev

27. 2. 2004 10:51
Re:
Že se taky ozveš čéče.
0 0
možnosti

Vaclav Hanus

27. 2. 2004 9:13
Murdoch je nenazrana avstralska svine v zupanu
0 0
možnosti

karoten

27. 2. 2004 9:30
Re: ?
Jenom kšeftuje a výborně se mu daří! To je kapitalista jak má vypadat, tvoří ohromný zisky z celýho novýho odvětví který spoluvytvořil, táhne technologickej pokrok - byl 1.kdo začal s celobarevným tiskem deníků, prostě člověk pro našeho pana prezidenta do vitrínky. Stát je od toho aby tyhle lidi hlídal a nenechal je překročit hranice zákonů a slušnosti. To se u nás např.s Mr.Železným moc nevyvedlo, že....
0 0
možnosti

CBR900RR

27. 2. 2004 7:25
Havlaso!!!
vrať se k Chocholouškovi na kliniku
0 0
možnosti

pinkshadow

27. 2. 2004 6:15
Nejvíce trpí Rusko
Rusko patří mezi země východní Evropy, kde se šíří nejrychleji AIDS. V této zemi je virem HIV nakažen jeden ze sta dospělých. Větší šíření nákazy HIV zaznamenala jen subsaharská Afrika a karibská oblast. Velkým problémem je také jeho výskyt v ruských věznicích, které jsou dokonce označovány za "inkubátory". Největší počet nakažených, 70% jsou uživatelé drog, píše AP. "Je příliš pozdě zabránit krizi ve Společenství nezávisllých států. I přesto je toho mnoho, co mohou vlády a občanská sdružení udělat, aby snížily sociální, demografické a ekonomické následky AIDS a zastavily šíření epidemie," citovala agentura AP Kalmana Mizsei, který zprávu představil.     
0 0
možnosti

Kyki

27. 2. 2004 8:39
Re:
a to ze ho siri predevsim teply prasata jako jsi ty, to nevis? btw co rikas na tazeni proti vam, kteere vede mamlasek gebush opicak?
0 0
možnosti

pater__Havlasa

27. 2. 2004 5:59
britoni vam davaj pres zadky
zatimco cesi dostali zakaz rikat slovo Benes a odevzdali zas cast zeme germanum, uz i britoni vzali do rukou rakosku, kterou ceskymu krateru malujou zadky.
 
a cesi?  hradcany omdlivaj a padaj jak mouchy a maj ze zapadni tunelace radost.  co obcani?  ty se tesez, ze je zapad nak z bahna ve kterym se prevalujou jak tlustokozni hrosi po monzunovym obdobim.
 
pred tejdnem britoni vyresili jak nepustit cechy na ty jejich mlhavy udesteny ostruvky, tim, ze jim odmitnou pracovni a residencni povoleni.  par dni na to, pravicak a i levicak blair si odsouhlasili, ze zadnej priliv levicackejch socialistu do EU nechtej.  hradcany reagovali s utokem proti komunistum.
 
dnes vas rakoskou slohaj jak za velikonoci nany kdyz me neutecou z dosahu, a daj vam co proto.  zkrz nemoce vam donutej nakoupit ruzny nesmysle od nich, protoze pro EU, vy jste jenom obchodni odpadova zumpa a krater manuelnich fachcitelu co si brzy nebudou ani smet tahat udy k poteseni.
 
ale co cekat, od naroda, kterej se za 50 let vzdal 5 krat.  a ma carky doleva, doprava a nekdy si tam vymeni carku s koleckem a vsechno se cte stejne, ale maj na to, tri ruzny hieroglyfy a pak o tom vedou desetilete prednasky, diskuze a hadky.
 
cech se soustredi jenom na y a i a ostatni mu prelita vysoko nad prazdnou makovici.  a to, ze ho bije ted i uz briton nakej saskej se mu snad i libi.   jste narod zproradnejch devek, ktery se vzdali a slozili halapartny k vlastnimu ubiti.  vsem zradcum preju aby mezi mrtvolama ubitejma germanskym elementem brzy zakopli o svy pribuzenstvo.   ale i to s vama nehne.  jak zvire, vy byste jeste mrtvoli vasich matek vosahali a vokradli.   je mi z vas na bliti a musim na hajzl nez tady vrhnu na drahej pocitac.  pak si hubu utru do cesky vlajky.
0 0
možnosti

Isabelle

27. 2. 2004 6:20
Re:
Prestan na chvilku kricet... jses ten stejny havlasa ktereho jsem se jednou ptala na " Sebrane Spisy Jana Havlasy"?
0 0
možnosti

vokoun6

27. 2. 2004 2:07
Jak dlouho??
bude trvat iDnes než se naučí rozlišovat britský tisk na seriózní - tzv. broadsheet - jako jsou The Times, The Independent, The Guardian, The Scotsman, apod. a potom tu bulvární špínu (the Sun, Daily Mail, Daily Express, Daily Star, atd.) proti které je náš Blesk ctihodný deník.  Také byste už mohli vědět že jednotlivé bulváry se specializují na hysterčení v různých oblastech. The Sun myslím rád rozdmýchává xenofobní nálady homosexuály počínaje a imigranty konče.
Novináři v bulváru jsou dobytek toho nejhoršího ražení, kterému nic nechutného a zvráceného není cizí. Stačí si jenom vzpomenou na "hony" které pořádaly tyhle zvířata na Dianu, princeznu z Walesu, na její syny nebo např. na Freddieho Mercuryho , který byl díky bulváru poslední dva roky svého života de facto vězněm vlastního domu.
0 0
možnosti

Naitl

27. 2. 2004 7:27
Re:
Naprosto souhlasim....
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

PŘEHLEDNĚ: Podívejte se, jaké změny v důchodech české občany čekají

30. dubna 2024

Exkluzivně Zvyšování důchodového věku nad 65 let podle prodlužování života, snižování výpočtu nových důchodů,...

„Pučista si ji nezaslouží.“ Bidenův tým vymýšlí, jak zrušit debatu s Trumpem

30. dubna 2024

Premium Koho by před časem napadlo, že když prezident USA připustí, že se snad i zúčastní debaty se...

Bude mít kdo jezdit pro pacienty? Chybí stovky záchranářů, mladé práce neláká

30. dubna 2024

Premium Posádky sanitek stárnou, průměrný věk zdravotnických záchranářů se pohybuje nad 50 lety....

Královská rodina vyslala na Ukrajinu vévodkyni, mluvila o sexuálním násilí

29. dubna 2024  23:19

První člen britské královské rodiny přijel na Ukrajinu od začátku konfliktu s Ruskem. Vévodkyně z...