Ministryně zahraničí Liz Trussová a exministr financí Rishi Sunak během debaty...

Ministryně zahraničí Liz Trussová a exministr financí Rishi Sunak během debaty (26. července 2022) | foto: AP

Debatu kandidátů na britského premiéra přerušila rána, moderátorka omdlela

  • 19
Televizní debata dvou kandidátů, kteří se ucházejí o post britského premiéra po Borisi Johnsonovi, se v úterý náhle zastavila, když se ve studiu ozval hlasitý náraz. Podle zdroje stanice BBC omdlela moderátorka, která rozpravu vedla.

Debata, kterou živě vysílaly televize Talk TV a deník The Sun, byla po hlasité ráně přerušena. Na videu, které se šíří na sociálních sítích, je vidět znepokojení ministryně zahraničí Liz Trussové, která s exministrem financí Rishim Sunakem soupeří o křeslo britského premiéra a lídra Konzervativní strany. „Ach můj bože,“ říká krátce po hlučném otřesu Trussová.

Dobře informovaný zdroj sdělil BBC, že debata konzervativců byla přerušena poté, co moderátorka Kate McCannová údajně zkolabovala.

Debatu moderovala sama. Novinář Harry Colle, který měl diskuzi uvádět spolu s McCannovou, odstoupil kvůli potvrzenému covidu-19.

Novinářka deníku The Sun Noa Hoffmanová s odvoláním na mluvčí britské zpravodajské společnosti News UK, uvedla, že šlo o „zdravotní problém“. „Není to bezpečnostní problém a kandidáti jsou v pořádku,“ uvedla.

Sunak a Trussová pokračovali v přijímání otázek čtenářů deníku The Sun ve studiu, uvedla Katy Ballsová z konzervativního magazínu The Spectator.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video