Předseda slovenského parlamentu Boris Kollár

Předseda slovenského parlamentu Boris Kollár | foto: Profimedia.cz

Kollára navštěvují v nemocnici ženy. Nedbají pravidel, stěžují si sestry

  • 88
Přítelkyně šéfa slovenského parlamentu Borise Kollára se opakovaně dostaly do sporu se zdravotními sestrami Nemocnice sv. Michala v Bratislavě, kde politik skončil po nedávné autonehodě. Sestrám se nelíbí, že za Kollárem chodí ženy v libovolnou denní dobu i přes zákaz nemocnice, narušují jejich soukromí a požadují od nich věci, které nejsou jejich pracovní náplní.

Když se proti tomu zdravotnice ohradily, vedení nemocnice jim pohrozilo výpovědí a sáhlo jim dokonce na vánoční odměny, sdělili deníku SME dva ze zaměstnanců nemocnice.

Kollár se v pátek ke stížnostem ze strany sester vyjádřil na svém facebookovém profilu. „Domluvil jsem se se svým ošetřujícím lékařem, že abych ulehčil práci zdejším sestřičkám, budou se o mě starat nejbližší lidé čtyřiadvacet hodin denně,“ uvedl Kollár. Podle něho mu to především dovolilo vedení nemocnice a návštěvy splňovaly veškeré hygienické předpisy.

Předsedu koaliční strany Sme rodina přivezli do nemocnice v bratislavském Starém Městě na začátku listopadu. Kollár utrpěl při nehodě, ke které došlo na křižovatce v části Bratislavy Podunajské Biskupice, vážná zranění.

Auto se šéfem parlamentu jelo podle premiéra Igora Matoviče na zelenou, když do něj z boku vrazilo jiné vozidlo jedoucí na červenou. V nemocnici Na Kramároch musel pak Kollár podstoupit operaci krčního obratle.

Pětapadesátiletý Kollár je předsedou parlamentu od letošního března. Poslancem byl poprvé zvolen v roce 2016, o rok dříve se stal předsedou hnutí Sme rodina. Šéf parlamentu má celkem jedenáct dětí s deseti ženami.

Boris Kollár v létě přečkal hlasování poslanců o svém odvolání. To sám navrhl po nařčení z plagiátorství v diplomové práci. Část vládní koalice ho již dříve vybídla k rezignaci, návrh na jeho odvolání z čela Národní rady v tajném hlasování ovšem nezískal potřebnou většinu. Pro odvolání bylo jen pět poslanců.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video