ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Ujíždějící Čechy v Německu naháněl i vrtulník, zastavila je až prasklá pneumatika

  • 51
Divokou automobilovou honičku po německé dálnici u hranic s Rakouskem, které se účastnilo několik policejních hlídek i vrtulník, ukončila až prasklá pneumatika. V policií stíhaném voze Volkswagen Golf seděli dva Češi.

Vůz s pětačtyřicetiletým českým řidičem a jeho osmatřicetiletým spolujezdcem se poprvé pokusila zastavit německá pohraniční policie u města Piding v pátek kolem půl jedenácté večer.

Řidič ale nezastavil a ujížděl po dálnici A8 směrem na Mnichov. Policie zalarmovala několik dálničních hlídek, jimž se řidič úspěšně vyhýbal. Posléze sjel z dálnice do města Rosenheim, jímž se řítil rovněž velmi vysokou rychlostí.

Další hlídce vůz s českým řidičem opět unikl, narazil při tom ale do jejího vozu a způsobil tak škodu několik tisíc eur. Poté zamířil k rakouské dálnici A12, po níž uháněl rychlostí až 190 kilometrů v hodině.

U rakouského města Kufstein podle APA „ohrozil život rakouské pohraniční policie“, než mu při sjezdu z dálnice na exitu Kufstein Nord praskla pneumatika. Informovala o tom v sobotu agentura APA.

Oba Čechy z vozu předala rakouská policie bavorským kolegům, kteří s nimi sepsali protokol a poté je propustili. Řidiče nyní stíhá policie v Rosenheimu mimo jiné kvůli ohrožení silničního provozu či opuštění místa nehody. Vyšetřování vede i rakouská policie, už ve čtvrtek bylo totiž se zmíněným vozem Volkswagen Golf poškozeno v Rakousku několik zaparkovaných aut.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video