V centru Stockholmu vybuchl autobus. Nikoho nepřevážel

  • 41
V neděli před polednem vybuchl v centru švédské metropole Stockholm autobus. Podle svědků autobus před tím, než explodoval, naboural u vjezdu do tunelu. Podle policistů šlo o dopravní nehodu.

Oblaka hustého černého kouře byla vidět nad centrem Stockholmu v neděli krátce před polednem. Podle úřadů autobus nejspíš naboural do zátaras u vjezdu do tunelu, explodoval a začal hořet. 

Podle serveru Spiegel Online došlo k explozi v bezprostřední blízkosti hlavní stanice ve čtvrti Norrmalm. Oblast v okolí výbuchu proto byla uzavřena. 

Podle švédských novin Aftonbladet nepřevážel autobus žádné pasažéry, řidiče převezli do nemocnice. Podle svědků vybuchla nádrž na palivo právě v důsledku nárazu. 

„Uslyšel jsem velký výbuch a pak několik menších. Znělo to, jako kdyby padalo lešení z budovy,“ popsal svědek Björn Wallentin.

10.března 2019 v 11:45, příspěvek archivován: 10.března 2019 v 14:15

JUST NU: Buss övertänd i centrala Stockholm – kraftig explosion https://t.co/JEtNQBv3ka https://t.co/676gxl70J8


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video