V Rusku zemřelo šest lidí, když do nich na zastávce vjel autobus. Pravděpodobně...

V Rusku zemřelo šest lidí, když do nich na zastávce vjel autobus. Pravděpodobně mu selhaly brzdy. (10. června 2021) | foto: Profimedia.cz

Autobus v Rusku vjel do davu na zastávce, zabil šest lidí. Selhaly mu brzdy

  • 22
Ruský autobus ve Sverdlovské oblasti ve čtvrtek najel do lidí stojících na zastávce. Šest z nich srážku nepřežilo, dalších patnáct bylo těžce zraněno. Podle předběžných informací vozidlu selhaly brzdy. Nehoda se stala severně od Jekatěrinburgu.

Firemnímu autobusu, který vezl dělníky do práce, přestaly fungovat brzdy. Autobus rozjetý z kopce nejprve prorazil bránu podniku ve městě Lesnoj a potom najel do lidí na zastávce.

Šlo o pracovníky podniku, kterým skončila směna, informovala agentura Interfax.

Podle předběžných informací neprošel autobus včasnou údržbou. Mluvčí regionálního ministerstva vnitra doplnil, že řidič ve chvíli, kdy ztratil nad vozidlem kontrolu, začal troubit, aby ostatní účastníky provozu upozornil na nebezpečí.

Kontrolorka lístků lidi v autobuse instruovala, aby se seskupili a drželi se za madla. Pět z nich bylo zraněno.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video