VIDEO: Žraloci požírají mrtvou velrybu, v Austrálii kvůli nim zavřeli pláže

  • 3
Několik pláží na ostrově Rottnest nedaleko západního pobřeží Austrálie muselo být v úterý uzavřeno. Důvodem bylo tlející tělo velryby, které připlulo poblíž břehu a lákalo žraloky. Úřady monitorovaly dravce ožírající zdechlinu, nakonec ji lodě místní pobřežní stráže odtáhly na otevřené moře.

Dvanáctimetrové tělo velryby nejprve zpozorovali asi kilometr od břehu, postupně se však dostalo až do vzdálenosti jen asi sto metrů od pláže.

Kvůli přítomnosti několika žraloků úřady zavřely oblasti Thomson Bay, Pinky Beach, Basin a Longreach Bay, uvedl portál Western Australia Today.

Během dopoledne se rybářské lodě a pobřežní stráž postaraly o odtažení zdechliny pryč od pobřeží. Uzavření pláží zatím zůstává v platnosti do středy 17. listopadu, kdyby se žraloci v blízkosti pobřeží dál zdržovali.

V oblasti už zaznamenali přítomnost žraloků popáté od začátku listopadu, kdy jeden z nich napadl plavce. Lidé už by podle úřadů měli být zvyklí dbát zvýšené ostražitosti, pokud se vydávají plavat podél pobřeží.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video