Diskuze

Na Antarktidě zaznamenali nejteplejší den v historii, naměřili 18 stupňů

Argentinská část Antarktidy zaznamenala nejteplejší den v historii měření. Teplota na nejsevernějším výběžku kontinentu dosáhla rekordního 18,3 stupně Celsia. Teplota naměřená ve čtvrteční poledne na vědecké stanici Esperanza překonala dosavadní rekord 17,5 stupně z března 2015.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Zase rtuť teploměru? Na obrázku máte lihový maximo-minimální teploměr. Rtuťové je zakázáno vyrábět a navíc rtuť má teplotu tání 38 stupňů takže v Antarktidě ho můžete používat tak leda jako nos pro sněhuláka.

2 0
možnosti
JP

.. mínus 38 stupňů ..

0 0
možnosti
JK

J88a37k93u83b 12K83o12s

7. 2. 2020 13:10

Ano, v posledních letech se Země skutečně otepluje. Jestli a kolikrát to už v historii proběhlo vlastně nikdo neví. Pořádně se měří tak 300 let, celosvětově ještě mnohem kratší dobu. A ne, elektromobily tomu fakt nijak nepomůžou.

10 0
možnosti
VH

V Antarktidě je teď léto a v létě má být teplo, takže v pořádku.

1 0
možnosti
JK

tak jasné, když tam není led, je jasné, že tam bude tepleji...

0 0
možnosti
JK

J83a60n 46K50r65á19t80k70ý

7. 2. 2020 12:08

V historii těžko.

Měli napsat - "Na Antarktidě zaznamenali nejteplejší den za posledních 100 let!"

1 0
možnosti
TK

Z hlediska měření s tedy jedná o historii a co bylo před měřením je prehistorie. :-)

1 0
možnosti
FS

Víte, na jednu stranu se mi líbí, že český národ je obecně obezřetnější a potřebuje o něco delší čas, než dozraje k myšlenkovému posunu. Naprosto souhlasím s ekologickými nesmysly typu biopaliva či zábor zemědělské půdy pro účely solárních elektráren. Elektromobilita dává určitý smysl v mětské hromadné dopravě, zbytek ukáže čas. Každopádně to, že se naše planeta raketovým tempem otepluje, už je vědecky několikrát doložený fakt, a křivka nárustu CO2 v atmosféře kopíruje průmyslovou a automobilovou revoluci. O vlivu člověka už není pochyb, otázkou zůstává jen míra, do které světové klima ovlivňujeme. Už si přestaňme lhát do kapsy, že za to mohou solární cykly, jiné kosmické vlivy či nějaká přirozená změna klimatu, která tu probíhá neustále. Je na čase si přiznat, že jsme svým množství a obrovskou spotřebu pokřivili rovnováhu našeho světa, a čelíme důsledkům neřízeného konzumu a porodnosti. Nejsem ani alarmista, ani aktivista, ani ekoterorista, ani žádná jiná nálepka. Jsem jen člověk, který se dlouhodobě zajímá o geologii a svět kolem sebe. A taky mu záleží na dětech a dalších generacích a tom, co tu pro ně po nás zbyde. Přestaňme se škatulkovat a zesměšňovat, čistou a zdravou a funkční přírodu kolem nás, chce přece každý, nebo ne?

7 3
možnosti
Foto

ano.... třeba nám trvalo 40 let, než jsme přišli na to, že komunimus je svinstvo... a pak jsme zase žili v bludu, že vše vyřeší ruka trhu.. ale za 20 let nám také začalo docházet, že tak jednoduché to taky není... :-)

2 1
možnosti
LH

Vida, ani by tam "uprchlíci" nenastydli. A válka tam taky není.

1 0
možnosti
GK

Kdepak, ani tohle Klause a jeho fanklub nepresvedci. Nez by se lidi omezovali a neco resili, radsi si budou lhat do kapsy.

1 0
možnosti
LH

Rozporujte konkrétní Klausův výrok včetně zdroje.

3 1
možnosti
RK

Proč by někdy i tučňáci nemohli mít kraťasy?

0 0
možnosti
JS

J86a14n 27S81u94c36h21ý

7. 2. 2020 11:05

Dopřejme i tučňákům trochu tepla....

0 0
možnosti