ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Depositphotos

Máte rakovinu, napsala omylem anglická ordinace pacientům místo vánočního přání

  • 9
Ordinace na severu Anglie nedopatřením rozeslala pacientům místo vánočního přání na mobilní telefony SMS s oznámením, že trpí agresivní rakovinou plic s metastázami. O půl hodiny později se ordinace všem pacientům omluvila a poslala správnou SMS s přáním veselých Vánoc a šťastného Nového roku.

O případu informoval ve čtvrtek bulvární deník The Sun.

„Diagnóza: agresivní rakovina plic s metastázami.“ Krátká textová zpráva ze zdravotního střediska v Askernu nedaleko města Doncaster na severu Anglie vyděsila stovky osob 23. prosince v 15:49 místního času. Pacienti byli vyzváni k vyplnění příslušných formulářů a text končil stručným poděkováním.

Popřát Vánoce esemeskou se už nenosí. Mladá generace má jiné způsoby

V 16:11 přišla další zpráva, tentokrát s „upřímnou omluvou“ za původní sdělení. „Bylo vám posláno omylem. Náš vzkaz měl znít následovně: Přejeme vám veselé Vánoce a šťastný Nový rok.“

Pacienty chyba nikterak nerozjařila; někteří zveřejnili na Facebooku snímek displeje se zprávou a přidali rozhořčený komentář. „Další obrovská chyba mizerných lékařů,“ napsal jeden z příjemců nemilé diagnózy Carl Chegwin.

V Británii stávkují sestry. Nedělejte nic riskantního, varuje občany vláda

Podle listu The Sun byl mezi adresáty i 57letý otec rodiny Chris Reed, jenž skutečně čekal na výsledky rozboru, který měl určit, zda má rakovinu plic.

Muž deníku řekl, že se snažil do ordinace dovolat, ale linka byla obsazená. Vydal se tedy přímo do lékařského střediska, kde mu sdělili, že jeho výsledky analýzy jsou negativní.

Incident se odehrál v době stále napjatějších vztahů mezi britskými občany a jejich praktickými lékaři přetíženými po letech úsporných opatření v systému veřejného zdravotnictví.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video