ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jan Zátorský, MAFRA

Nastavil si nahé fotky dcery jako spořič obrazovky. Zaplatil životem

  • 96
Ani ne den trvalo porotě v North County v Kalifornii než ve středu shledala devětatřicetiletou Jade Janksovou vinnou z vraždy jejího nevlastního otce Thomase Merrimana. Janksová ho otrávila poté, co v jeho počítači objevila své nahé fotografie. Ženě hrozí až doživotní vězení.

Interiérová designérka Janksová během celého procesu hájila svou nevinu a trvala na tom, že svého nevlastního otce na Silvestra roku 2020 nezavraždila.

Smrt nevlastního otce přičítala nemoci, ale přiznala, že ji vyděsilo, když zjistila, že Merriman má ve svém počítači přes stovku jejích nahých fotografií, které měla pořídit dobrovolně se svým přítelem před více než deseti lety. Janksová fotografie nalezla, když Merrimanovi uklízela byt během jeho pobytu v nemocnici.

Podle zástupce oblastního prokurátora Jorge Del Portilla smrt čtyřiašedesátiletého Merrimana ale nezpůsobila nemoc. „Nebyla to žádná nehoda, ale plánovaná vražda,“ řekl porotcům.

Nemůžu ho mít v kufru, když bude ještě kopat, psala v textovce

V den, kdy Jansková vyzvedla svého otce z nemocnice, podle úřadů informovala o svých plánech na vraždu v textových zprávách nejmenovaného muže.

„Právě jsem ho totálně nadopovala,“ psala Janksová. „Ještě skočím do krámu pro whisky a Dixieland,“ pokračovala. V dalších zprávách uvedla, že se její nevlastní otec probouzí. „Chystám se ho praštit po hlavě,“ svěřila se neznámému muži v SMS a postěžovala si, že sama Merrimanovo tělo neunese a do kufru auta neuloží, když „ještě bude kopat“.

Podnikavý senior lovil dívky na ulici, osahával je a fotil. Zaplatil životem

O několik hodin později zavolala na pomoc jinou osobu, a právě tehdy byly na její esemesky upozorněny úřady. Policisté Merrimanovo tělo našli pod hromadou odpadků, přikrývek a krabic.

Jako příčina smrti Thomasa Merrimana byla stanovena akutní otrava Zolpidemem – lékem na spaní.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video