Americký ministr obrany Lloyd Austin (10. srpna 2022)

Americký ministr obrany Lloyd Austin (10. srpna 2022) | foto: Reuters

Ministra obrany Austina propustili z nemocnice, opět plní své povinnosti

  • 0
Americký ministr obrany Lloyd Austin byl propuštěn z vojenské nemocnice a opět se ujal svých povinností v plném rozsahu. Sedmdesátiletý Austin má přetrvávající zdravotní problémy od prosincové operace, podniknuté kvůli léčbě rakoviny prostaty.

V neděli byl převezen zpět do vojenské nemocnice Waltera Reeda kvůli akutnímu problému s močovým měchýřem a podruhé od operace byl umístěn na jednotku intenzivní péče. V pondělí podstoupil nechirurgický zákrok v celkové narkóze, uvedla agentura AP.

Z nemocnice byl propuštěn v úterý odpoledne místního času. Na doporučení lékařů bude pracovat z domova, než se koncem tohoto týdne vrátí do Pentagonu. Očekává se, že se plně uzdraví, uvedli jeho lékaři v prohlášení, napsala agentura Reuters.

Průšvih šéfa Pentagonu. Svět hoří a on tři dny tajil, že leží ve špitále

Očekává se, že Austin ve středu povede virtuální jednání zástupců asi 50 zemí, které se odehrává každý měsíc. Tato kontaktní skupina koordinuje vojenskou pomoc Ukrajině.

Podle původního plánu měl ministr v úterý odcestovat do Bruselu na jednání s Ukrajinou, po níž má ve čtvrtek následovat čtvrtletní schůzka ministrů obrany NATO. Austina však bude zastupovat americká velvyslankyně při NATO Julie Smithová, dodala AP.

Austin byl na operaci s rakovinou prostaty, odhalila nemocnice důvod absence

Austinův zdravotní stav je pod drobnohledem od doby, co byl na Nový rok hospitalizován a několik dní o tom nevěděli ani nejvyšší představitelé USA včetně prezidenta Joea Bidena.

Austin je hned po prezidentovi nejvyšším velitelem amerických ozbrojených sil. Jeho povinnosti vyžadují, aby byl kdykoli k dispozici a mohl reagovat na jakoukoliv krizi v oblasti národní bezpečnosti.

29. prosince 2020

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video