22letý Iráčan Ali B., kterého odsoudili na doživotí za vraždu 14leté dívky...

22letý Iráčan Ali B., kterého odsoudili na doživotí za vraždu 14leté dívky Sussany. Čin provedl loni v květnu na okraji Wiesbadenu. (2. července 2019) | foto: Profimedia.cz

Iráčan, který loni zavraždil 14letou dívku z Mohuče, dostal doživotí

  • 176
Německý soud poslal na doživotí do vězení Iráčana Aliho B., který loni znásilnil a zavraždil 14letou dívku. Případ v zemi vyvolal velké pobouření a proces provázel velký zájem médií. Soud ve Wiesbadenu ve verdiktu zdůraznil závažnost činu 22letého žadatele o azyl, který tak nemůže počítat s možností předčasného propuštění po odpykání 15 let.

Ve verdiktu soud konstatoval, že má za prokázané, že mladý muž loni v květnu v lesíku u wiesbadenské městské části Erbenheim znásilnil a poté zavraždil školačku Susannu z Mohuče.

Čtrnáctiletá Susanna F. zmizela 22. května. Její tělo policisté nalezli 6. června ve vyhloubené díře nedaleko kolejí. Dívku podle obžaloby uškrtil poté, co mu pohrozila, že kvůli znásilnění půjde na policii. 

Po vraždě z jejího mobilu ještě napsal její matce krátkou zprávu, která měla vyvolat dojem, že Susanna je v Paříži.

Ali poté odjel s rodiči do Iráku, kde ho však tamní úřady zadržely a vydaly zpět do Německa. K vraždě se přiznal již v Iráku. Tvrdil ovšem, že s pohlavním stykem souhlasila.

„Dívka byla jeho přítelkyní. Šli na výlet do lesa a tam zkonzumovali velké množství alkoholu a drog, pak se začali svářit a dívka se pokusila přivolat policii,“ řekl policejní šéf z města iráckého města Dohúk Tarík Ahmad poté, co se mladík v Iráku k vraždě přiznal. „Podezřelý dostal strach, protože jí ještě nebylo 18 a věděl, že pokud přijede policie, bude z toho vážné obvinění,“ řekl Ahmad.

K vraždě se znovu přiznal i po deporataci do Německa.

Případ v Německu znovu rozproudil debatu o azylové politice. Řada politiků v této souvislosti varovala před populismem a paušálním obviňováním migrantů. Protiimigrační strana Alternativa pro Německo (AfD) uspořádala po nalezení dívky několik demonstrací pod heslem „Dost! Konečně vyvodit důsledky“.

Iráčan Ali B. loni v Německu znásilnil a zavraždil 14letou dívku:

7. června 2018

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video