(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Reuters

Albánec postřílel osm příbuzných. Pátrají po něm policisté

  • 39
Albánští policisté pátrají po čtyřiadvacetiletém muži, který podle nich v pátek odpoledne povraždil osm příbuzných ze dvou rodin, včetně dětí a žen. Tragédie se stala na předměstí druhého největšího albánského přístavního města Vlora. Podle médií je dalších šest lidí zraněných.

Podezřelým z hrůzného masakru, který se stal po šesté hodině večer, je podle policistů Ridvan Zykaj. Oběťmi, které zabil automatickou zbraní, se stali jeho děda a babička, dva muži a dvě ženy středního věku, u nichž není jasné, zda jsou mezi nimi rodiče nebo zda jde o strýce a tety.

Zykaj zabil také dvě děti ve věku šestnáct a osm let. V současnosti je na útěku a policisté se obávají, že by mohl být ozbrojený, informoval server StrugaLajm.

Co mladíka k hrůznému jednání vedlo, zatím není jasné. Hovoří se o tom, že útočník trpí mentálními problémy. Svědek blízký oběma rodinám stanici ABC News řekl, že o žádných problémech mezi pachatelem a oběťmi neslyšel. Nicméně poznamenal, že Ridvan Zykaj byl kdysi vážně nemocný, když utrpěl popáleniny na 75 procentech těla, a příležitostně měl deprese. 

Vlora se nachází přibližně 90 kilometrů od Tirany.

Vlora se nachází přibližně 90 kilometrů od Tirany.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video