Princ Andrew se svými dcerami Eugenií (vlevo) a Beatrice (vpravo). Právě mladší...

Princ Andrew se svými dcerami Eugenií (vlevo) a Beatrice (vpravo). Právě mladší z princezen americký časopis GQ označil za "mývala s vaginou na hlavě". Přesto ale vynesl její klobouk ze svatby prince Williama v dražbě přes dva miliony korun. | foto: AP

Podivný klobouk princezny Beatrice z královské svatby půjde do dražby

  • 26
Sestřenice prince Williama princezna Beatrice byla na královské svatbě nepřehlédnutelná. Hlavně díky svému klobouku, který mnozí označili za největší módní faux pas. Princezna se ho rozhodla vydražit a peníze dá na charitu.

Klobouková kreace zřejmě splnila svůj účel. Kromě toho, že si princezny Beatrice každý všiml, dokonce má její pokrývka hlavy vlastní stránku na Facebooku a více než 136 tisíc fanoušků. Klobouk brzy změní majitele, protože princezna ho prodá a peníze z dražby pošle na charitu.

Vévodkyně z Yorku Sarah Fergusonová

"Dá to na eBay a výtěžek aukce půjde pro UNICEF a ohrožené děti," řekla v show Oprah Winfreyové matka princezny Sarah Fergusonová. 

Na Facebooku se hned po svatbě objevila spousta fotek se slavnými osobnostmi, které mají na hlavě právě klobouk princezny. Je mezi nimi dokonce i americký prezident Barack Obama. Princezna Beatrice ale svůj klobouk obhajuje.

"Je neuvěřitelné, jakou odezvu měl. Je to jen klobouk a má přitom vlastní stránku na Facebooku s fanoušky," řekla pro magazín Grazia.

Kloboukové kreace na svatbě prince Williama a Kate Middletonové

Svůj výtvor brání také návrhář Philip Treacy, který udělal klobouky i pro Victorii Beckhamovou či princeznu Eugenii. "Myslím, že vypadaly nádherně a krásně," řekl. 

Nakolik bude dražba úspěšná, se zatím neví. "Je skvělé, že se snaží sehnat peníze pro děti, ale proč by si někdo normální pořídil takový klobouk, třeba by byl zdarma?" napsal jeden z fanoušků. Další za něj nabídl v přepočtu 340 korun.


Britská královská rodina