Connie Lloydová se narodila se zvláštním mateřským znaménkem | foto: Profimedia.cz

Holčička se narodila s klaunským nosem, musela na operaci

  • 13
Tříletá Connie Lloydová se narodila se zvláštním mateřským znaménkem. Měla ho na špičce nosu a připomínala klauna. Lékařům se podařilo nechtěnou "ozdobu" odstranit, jinak hrozilo, že holčička by mohla vykrvácet.

Connie Lloydová z městečka Slough v anglickém Berkshiru se narodila jako zdravé dítě. Druhý den si však rodiče Zara Greenová a Tom Lloyd všimli, že má na konci nosu červenou tečku. Za dva týdny se znaménko zvětšilo a mělo průměr 4 centimetry a pokrylo celý nos holčičky.

"Když jsme viděli její nos, byli jsme překvapeni. Vypadala jako jiné dítě, ale věděli jsme, že to je naše Connie," řekla matka pro list Daily Mail.

Lékaři zjistili, že se jedná o nezhoubný nádor. Až letos v březnu se jim podařilo znaménko odstranit a holčičce zůstala jen jizva.

"Před operací byla Connie docela stydlivá, když si lidé o ní povídali a ukazovali na ni, odvracela hlavu," prozradila Zara. "Dokonce i jít k lékaři bylo pro nás obě hrozné. Ukryla jsem Connie v autě, aby lidé neměli poznámky." Po operaci se ale všechno změnilo a holčička má teď hodně nových přátel.