Záznam o Ivetě Bartošové v policejní databázi osob, po kterých bylo vyhlášeno...

Záznam o Ivetě Bartošové v policejní databázi osob, po kterých bylo vyhlášeno pátrání (6. července 2013). | foto: Policie ČR

Policie vyhlásila pátrání po Bartošové. Je v pořádku, říká její „únosce“

  • 345
Policisté v sobotu vyhlásili pátrání po Ivetě Bartošové. Zpěvačka ve středu opustila svůj dům v Uhříněvsi se svým ctitelem Zdeňkem Macurou, i po něm bylo podle databáze hledaných osob vyhlášeno pátrání. Macura iDNES.cz řekl, že s policií mluvil a zpěvačka je v pořádku. Její dosavadní partner Josef Rychtář ale hovoří o únosu.

Redakci iDNES.cz se v sobotu podařilo s novým ochráncem Bartošové spojit. "Iveta moc nechce, abych mluvil s novináři, ale s policií jsem už mluvil. Zatím nechci prozrazovat, kde jsme. Když si policie vyžádá výpisy hovorů mezi mnou a Ivetou, tak bude jasné, jak to bylo," řekl v telefonickém rozhovoru Macura.

Oznámení na policii podal Rychtář po dohodě se synem Bartošové Arturem a její matkou. "Iveta není ve stavu, aby mohla přemýšlet. Mám podezření, že pan Macura je v sektě. Nejspíš jí vzal telefon. Vždycky volala Arturovi i mámě a teď to nedělá, proto zůstávám v domě v Uhříněvsi, kdyby se jí podařilo utéct," řekl iDNES.cz Rychtář. 

Plačící Rychtář v emotivním rozhovoru pro iDNES.cz (sobota 6. července 2013)

Přiznal, že se se svou přítelkyní před jejím odjezdem pohádal kvůli společné dovolené v Dubaji, kam chtěla zpěvačka hned odletět. 

"Iveta má stavy, že si druhý den nic nepamatuje. Tak možná ani neví, že odešla s Macurou a že ji zadržuje," doplnil Rychtář, který s Bartošovou žije téměř dva roky a nedávno se kvůli ní rozvedl. 

Zdeněk Macura

Iveta Bartošová s přítelem Josefem Rychtářem

V poslední době jí dělal i manažera. Podle jeho předchůdců ale přecenil své síly. "Když jsem s Ivetou pracoval, měl jsem tým dvanácti lidí, kteří se o ni starali včetně psychologa. Rychtář si myslel, že to zvládne sám, a to byla jeho největší chyba," míní autor zpěvaččina hitu Heja heja Jaromír Šimek. 

Rozruch kolem Ivety Bartošové není ničím novým. Zpěvačka už má za sebou i údajný únos v 90. letech. Jeho okolnosti nikdy nebyly skutečně vysvětleny a sama Bartošová se ke kauze později vždy odmítala vyjadřovat. Po comebacku na konci 90. let se stále častěji vynořovaly spekulace o její lásce k alkoholu. Následovaly médii propírané vztahy s Jiřím Pomeje, Domenikem Martuccim a poslední právě s Rychtářem. 

Právě v poslední době se kolem sedmačtyřicetileté zpěvačky několikrát motal i Zdeněk Macura. Na internetu ji žádal o ruku a vyzýval ji, ať s ním odejde. Ve středu se mu přání splnilo.

"Když už nepomohla ani policie, tak se Iveta obrátila na mě a já jsem ji odvezl. Má různá zranění na hlavě a bolí ji hlava. V této republice se bojí doktorů, má z těchto věcí fóbii a tak si přála odjet mimo," řekl ve čtvrtek Macura s tím, že jsou se zpěvačkou v Rakousku. (více zde

V sobotu doplnil, že už Bartošová byla u lékaře. "Podstoupila CT hlavy. Byl tam nález, který by se ale měl sám do půl roku rozplynout. Je na tom rozhodně lépe, než když jsem ji odvážel z Uhříněvsi. Že nemá u sebe doklady, jsme zjistili až později, všechno bylo hrozně ve spěchu," uvedl Macura.

Útěk Bartošové s Macurou (středa 3. července 2013)

4. července 2013

, ,