Pavarotti: Smrt syna mě zničila

Slavný italský tenorista Luciano Pavarotti je nešťastný. Jeho družka Nicoletta Mantovaniová mu sice předčasně porodila dceru Alice, ale chlapec - dvojče - se udusil. "Jsem nešťastný muž, byl to jeden z nejhorších dní mého života," citovaly italské listy pěvce, který se na syna obzvlášť těšil. Má totiž již čtyři dcery a jednu vnučku.

Život chlapečka nezachránil ani okamžitý porod císařským řezem. "Dcera i matka se cítí dobře," oznámila mluvčí nemocnice v severoitalské Boloni.

Podle gynekologa měla Nicolette komplikované těhotenství. "Už po několika týdnech bylo zřejmé, že se vyvinuly tři placenty na dvě embrya. Z třetí placenty se vytvořil vřed, který mohl ohrozit obě děti i život matky," řekl lékař.

Odborníci doporučovali těhotenství přerušit. Mantovaniová se však rozhodla děti donosit. Pavarotti byl u porodu. Když se dozvěděl o mrtvém děcku, zhrouceně usedl do křesla. "Smrt syna mě zničila."

"Luciano, teď se starej o svou dcerku," napomenula Pavarottiho jeho dobrá přítelkyně a dietní poradkyně Andrea Stratová, píše středeční list La Repubblica. "Luciano zahořkl, je to pro něj těžká zkouška. Musíme ho chápat," podotkla přítelkyně.

Matka byla teprve ve 32. týdnu těhotenství, když přišli lékaři na to, že chlapci se nedostává kyslík. Rozhodli se ihned pro císařský řez.  Dvojče ženského pohlaví přišlo na svět v pořádku, chlapec zemřel.  Holčička váží 1,7 kilogramu a má veškerou dostupnou péči.

Třiatřicetiletá Mantovaniová, pěvcova bývalá sekretářka, porodila své první dítě. Sedmašedesátiletý Pavarotti je už čtyřnásobný otec. V manželství s Aduou se jim narodily tři dcery: Lorenza (40), Cristina (38) a Giuliana (35). Od loňského dubna má také vnučku.