Andrea Kloboučková s čtyřletou dcerou Aničkou

Andrea Kloboučková s čtyřletou dcerou Aničkou | foto: Brio

Modelce Kloboučkové se o svátcích narodilo druhé dítě

  • 8
Modelka Andrea Kloboučková dostala k letošním Vánocům jeden z nejkrásnějších dárků. V pátek na první svátek vánoční se jí narodil syn Jáchym. "Cítím se výborně, všechno proběhlo v naprostém klidu," řekla iDNES.cz Kloboučková.

Jáchym přišel na svět v 17:55, po narození vážil 3.860 kg a měřil 52 cm.

Rodiče přitom do poslední chvíle netušili, jestli k čtyřleté dceři přibude sestra nebo bratr. S chlapečkem paradoxně vůbec nepočítali. "Říkala jsem si, že to bude holčička, že se nemůže povést, aby to byl páreček, ale když malý byl venku a viděla jsem, že je to kluk, tak jsem byla hodně překvapená," líčí Kloboučková, kterou na porodním sále osobně podpořil i manžel, hokejista Jan Klobouček.

Andrea Vránová-Kloboučková s manželem

"Tatínek byl úžasný, bylo mu jedno, jestli to bude kluk nebo holka, ale nakonec je za kluka rád. I naše Anička. Té jsem volala pět minut po porodu, protože ta byla jediná, kdo říkal, že bude mít bratříčka."

Kloboučková žije v Teplicích, porod ale proběhl v porodnici v rodné Roudnici nad Labem, kterou si modelka vyzkoušela už před čtyřmi lety s prvním dítětem.

"Měla jsem pocit, že jdu do hotelu a ne do porodnice. Moje maminka to nechápala. Nemám ráda velké porodnice, přijde mi to, že tam k ženě přistupují jako ke kusu masa, zatímco tady je to taková malá rodinná porodnice. Tímto bych chtěla poděkovat panu primářovi a sestřičkám, díky kterým to všechno proběhlo skvěle," dodala modelka.

Andrea Kloboučková Andrea Kloboučková

Malý Jáchym měl podle původního termínu přijít na svět 11. prosince. Jelikož se mu ale stále nechtělo na svět, přistoupili lékaři k vyvolání porodu. Boží hod si vybrali i kvůli tomu, aby modelka mohla v klidu prožít Štědrý den.

"Vánoce proběhly úplně v pohodě, užili jsme si to s naší velkou rodinou a druhý den ráno jsem už nastoupila do porodnice. Naší Aničce jsem vysvětlila, že si jdu ještě pro dárek," směje se Andrea Kloboučková.