Oboustranný souhlas je důležitý, říká o natáčení sexuálních scén Řezníček

  • 0
Dosud především divadelní herec Matyáš Řezníček (31) se letos zapsal i do dějin kinematografie. A sice ve velmi odvážné roli v diskutovaném filmu Hranice lásky. I o tom promluvil v primácké Show Jana Krause.

„Člověk, který je dnes zvyklý sledovat produkci nějakých streamovacích služeb, nemůže být z toho šokovaný,“ snažil se Matyáš Řezníček mírnit pověst filmu, která ho předchází.

„Neměl jsem zas tak moc odvážných scén. Možná pět šest. Ten film vypadá, jako že je hodně o nahotě a o tom, jak spolu mají lidi sex, ale spíš je to o tom, jak umějí lidi o sexu mluvit. Jak jsou otevření,“ prohlásil.

Nicméně přiznal, že během natáčení byly dny, kdy se celý den točily jen milostné scény. „Připravoval jsem se na to asi jako na každou jinou roli. Ráno jsem se podíval na scénář… V těchto scénách třeba není tolik toho textu, ale je tam spousta scénických poznámek a taky nějaká základní emoce. Člověk musí vědět, kde se v tom příběhu vyskytuje,“ řekl člen činohry Národního divadla.

Plakát filmu Hranice lásky (2022)

Ve filmu měl pak celkem čtyři partnerky. „Na zkoušce jsme šetřili těmi reálnými kontakty a tam jsem se mohl ptát, jestli je to v pohodě, ona se zase ptala mě. Ten oboustranný souhlas je důležitý. Věděli jsme, kde jsou hranice,“ popsal, jak konkrétně probíhá příprava lechtivých scén.

V divadle ho nyní čeká zbrusu nové představení, dramatizace Čapkova Hordubala. Vedle hraní má prý také zálibu v pájení. Ačkoli nejde ani tak o samotné pájení, jako o jeho výsledek. „V současné chvíli mě baví zkoumat obvody různých elektronických hudebních nástrojů a pak na to tak nějak hrát,“ vysvětlil. „Ale na tu hudbu nejsem tak šikovný jako na to pájení.“

29. června 2022