Karel Janeček a Lilia Khousnoutdinová (Český ples 2020, Obecní dům, Praha 1....

Karel Janeček a Lilia Khousnoutdinová (Český ples 2020, Obecní dům, Praha 1. února 2020) | foto: Profimedia.cz

Dávám tomu sedm let, říká Khousnoutdinová o vztahu s miliardářem Janečkem

  • 49
Český matematik a miliardář Karel Janeček (46) a jeho partnerka, kněžka Lilia Khousnoutdinová (31), se svěřili s tím, jak společně pečují o dceru Isabelu. Prozradili také, zda plánují další dítě, a naznačili, jak dlouho nejspíš vydrží jejich vztah.

Karel Janeček byl v minulosti známý mimo jiné i svými vztahy s více ženami najednou. Nyní žije s kněžkou Lilií Khousnoutdinovou, se kterou má i jeden a půl roku starou dceru Isabelu.

„Pokud spolu lidé souzní a patří k sobě, tak asi není důvod, aby spolu nebyli celý život. Tací lidé existují. Moje přesvědčení je, aby to nebylo něco, do čeho se člověk nutí,“ řekl Karel Janeček v rozhovoru pro pořad Život ve hvězdách.

„Já vůbec nevím, jak dlouho spolu budeme. Myslím, že těch sedm let. Já to mám vždycky sedm let. Sedm let tomu dávám určitě a dál uvidíme,“ míní jeho partnerka Lilia. 

Svůj vztah se kněžka a matematik rozhodli zpečetit buddhistickým sňatkem v Bhútánu. Druhého potomka plánují podle Janečka již brzy. Khousnoutdinová si partnera v roli otce velmi pochvaluje. „Překvapil mě tím, že je hodně praktický, fungující otec, což jsem nečekala. Přebaluje, koupe, hraje si s dětmi, mohu mu malou dát a vím, že se o ni postará,“ popisuje kněžka a vysvětluje, co se pod tímto pojmenováním skrývá. 

Dcera byla počata naprosto výjimečným způsobem, svěřil se Karel Janeček

„Kněžka je v zásadě ceremonialistka. Někdo, kdo provádí obřady. Forma, kterou přináším já, není vázána na žádnou konkrétní církev,“ říká Lilia Khousnoutdinová.

Ta měla s Janečkem původně naplánovanou svatbu v prosinci 2017. „Počítali jsme s tím, že pokud by se Karel nestihl rozvést, svatba měla být obřadní. Pak se vše zkomplikovalo a skončili jsme tak, že mi to pár týdnů před Karel... ne úplně odřekl, ale oznámil mi, že to nebude úplně svatba, ale spíše něco jiného. Prostě hrozné,“ vzpomíná Khousnoutdinová.

A když už jsme u těch "rajských fotek"... Tak takový foto-mega-kitsch prostě nelze nepřidát.
Každopádně, na Bali jsme natočili většinu nového online programu #ecstatictravel, takže minimálně po vizuální stránce se mame na co těšit!

www.ecstatictravel.com

2. března 2020 v 14:37, příspěvek archivován: 30. března 2020 v 9:59

Karel Janeček si díky své partnerce otevřel cestu ke spiritualistickému myšlení. „Před sedmnácti lety jsem byl z hlediska filozofického přesvědčený o tom, že všechno je čistě náhodné. Pak jsem v životě poznal, že to tak není. Svět není o čistých náhodách a za spoustou věcí můžeme hledat hloubku,“ míní matematik, pro kterého je prý smyslem života hlavně kreativita. 

„Vytváření hodnot, věcí, které mají přesah a v konečném důsledku ten nejhlubší cit, který máme, to znamená láska. Ale k tomu ještě také racionální myšlení,“ dodává Karel Janeček.

Janeček podpořil ženy kojící na veřejnosti

Miliardář má z prvního manželství dvě dcery. Svoji druhou manželku Mariem Mhadhbi, která pochází z Tuniska, ale žije ve Francii, si vzal v květnu 2015 a v prosinci se jim narodil syn.

Lilii Khousnoutdinovou poznal na přednášce v době, kdy měl s druhou manželkou půlročního syna a ona s britským manželem syna čtyřletého. Zatímco Lilia se rozhodla před neoficiálním sňatkem s Janečkem rozvést, miliardář zůstal tenkrát ženatý.

Rozvod Khousnoutdinové se uskutečnil v říjnu 2018. Karel Janeček podal žádost o rozvod s Mariem Mhadhbi pár měsíců předtím, informoval o tom až v prosinci téhož roku.

10. září 2019