Miliardářka MacKenzie Scottová

Miliardářka MacKenzie Scottová | foto: AP

Bezosova exmanželka se rok po svatbě s učitelem opět rozvádí

  • 19
Americká miliardářka MacKenzie Scottová (52) se po rozvodu se zakladatelem internetového obchodu Amazon Jeffem Bezosem (58) před rokem znovu vdala. Ani vztah se středoškolským profesorem Danem Jewettem ovšem nevydržel. Jedna z nejbohatších žen světa podala osmnáct měsíců po svatbě žádost o rozvod.

Po rozvodu s Jeffem Bezosem v roce 2019 se MacKenzie Scottová loni znovu vdala. V březnu si vzala učitele ze střední školy v Seattlu Dana Jewetta, se kterým se seznámila prostřednictvím svých dětí.

Vztah vydržel pouhý rok a půl, 26. září 2022 zažádala miliardářka o rozvod. Zda měli Scottová a Jewett předmanželskou smlouvu není známo. Podle zahraničních médií si pravděpodobně stanovili režim oddělených jmění a vyloučili vznik společného jmění manželů. Jewett ani jeho právní zástupce se zatím k celé situaci nevyjádřili.

Dan Jewett je pomyslnou „paní Columbovou“, vyhýbá se médiím i společenským akcím. Jeff Bezos o něm mluvil však vždy jen pozitivně. „Dan je skvělý chlap, jsem za ně oba moc rád, že se vzájemně našli,“ řekl v minulosti ke vztahu MacKenziové pro deník The Washington Post.

Také Josh Verlin, jeden z bývalých studentů Jewetta, na něj vzpomíná jen v dobrém. „Učil mě chemii. Byl energický a přátelský, opravdu moc milý chlapík. Očividně miluje výuku, vědu i práci se studenty. Každý ho měl rád, byl to skvělý učitel,“ popisuje.

MacKenzie Scottová má s Jeffem Bezosem čtyři děti – tři syny a adoptovanou dceru. V roce 2018 založili společně fond na podporu rodin bez domova a výstavbu školek v chudých komunitách. Před svým rozchodem v roce 2019 spolu strávili pětadvacet let.

Usmířili se. Stalloneho manželka po měsíci stáhla žádost o rozvod

Miliardářka patří mezi nejbohatší ženy na světě. Po rozvodu s Bezosem jí zůstal čtyřprocentní podíl v Amazonu. Scottová tehdy slíbila, že většinu svého majetku použije na charitativní účely. Její nový manžel Jewett se loni k tomuto slibu připojil. „Tímto slibem se připojuji k nejlaskavějšímu a nejohleduplnějšímu člověku, kterého znám. Jsem vděčný za výjimečnou výsadu podílet se na rozdávání majetku, který může vykonat tolik dobrého,“ uvedl učitel v prohlášení na webových stránkách iniciativy Giving Pledge.

Velkou láskou MacKenzie Bezosové je psaní. V době studia na vysoké škole byla asistentkou spisovatelky Toni Morrisonové. V současnosti se vydala na vlastní spisovatelskou kariéru. Je autorkou knih The Testing of Luther Albright a Traps.

Bezos je kromě Amazonu rovněž zakladatelem raketové společnosti Blue Origin, která podniká v oblasti vesmírné turistiky a vynášení nákladu na oběžnou dráhu. Zároveň je majitelem amerického listu The Washington Post. Žije s moderátorkou a příležitostnou herečkou Lauren Sanchezovou.