Hoffman navštěvuje noční podniky

Tichá domácnost čeká po návratu z filmového festivalu v Berlíně populárního amerického herce Dustina Hoffmana. Jeho manželce Lise se totiž ve vzdáleném Los Angeles dostaly do rukou fotografie zachycující partnera při erotickém třeštění v prominentních diskotékách metropole nad Sprévou.

"Počínal si opravdu, jako kdyby se utrhl ze řetězu," komentují hercovo jednání očití svědci. "Rukama hnětl partnerkám při tanci hýždě a boky, hladil je po tvářích a nedokázal odtrhnout oči od jejich hlubokých výstřihů."

Podobné vystupování u držitele prestižního Oskara, jinak proslulého svou zdrženlivostí, všechny velmi překvapilo.

I proto, že Dustin, který je s Lisou ženatý třiadvacet let a přivedl s ní na svět čtyři děti, má v manželské smlouvě výslovně stanoveno, že před kamerou nebude vystupovat v žádných sexuálně laděných scénách, ani se před ní s partnerkami líbat.

Hoffman se hájí tím, že noční podniky navštěvoval na přání devatenáctileté dcery Rebeccy, která ho na Berlinale doprovázela, protože chtěla nasát atmosféru města, v němž bude od letošního podzimu na Svobodné univerzitě studovat germanistiku.

"Na rozdíl od ní, která v klubech tančila až do rána, jsem se vždy spořádaně a sám vracel do hotelu ještě před půlnocí," uvádí na svou obranu.

Otázkou je, zda manželka podobnou omluvu přijme a odpustí mu poněkud výstřední chování, nebo mu naopak navíc vyčiní za to, že nechal mladou dívku toulat se bez dozoru po nocích v cizím městě.