Britové vzkazují: Charlesi ožeň se

Většina Britů se domnívá, že britskému následovníkovi trůnu princi Charlesovi by mělo být dovoleno vzít si svou dlouholetou partnerku Camillu Parkerovou-Bowlesovou, ale ta by se nikdy neměla stát královnou. Vyplývá to z výsledků průzkumu veřejného mínění, které zveřejnil list Daily Telegraph. Pro sňatek se vyslovilo 55 procent dotázaných, ale jen 16 procent jich chtělo, aby se Camilla stala královnou. Průzkum ukázal širokou podporu britské monarchii, když jen malá část se vyslovila pro její zrušení.

Většina lidí vyjádřila obdiv k 75leté královně Alžbětě II. - téměř dvě třetiny z nich řeklo, že za posledních 50 let vykonala dobrou nebo výbornou práci. Alžběta II. je též dobře vnímána pro svůj silný smysl pro povinnost a pro dobrou reprezentaci Británie v zahraničí.

Dvě třetiny respondentů se však domnívají, že královna je mimo kontakt s normálními lidmi. Kritice byla též podrobena kvůli
rodičovským schopnostem, když 39 procent respondentů řeklo, že nebyla dobrou matkou, oproti 27 procentům dotázaných, kteří tvrdili, že byla.

K rodičovství se respondenti vyjadřovali též v případě prince Charlese. Jeho výchovu synů Williama a Harryho ocenilo 60 procent dotázaných.  Průzkumu se zúčastnilo více než 3000 osob z celé Británie.

Princ Charles a jeho přítelkyně Camilla vycházejí z londýnského hotelu Ritz, když se po 25 letech poprvé společně objevili oficiálně na veřejnosti


Britská královská rodina