Amy Winehouse

Amy Winehouse | foto: AP

Zpěvačku Amy Winehouse zabil alkohol, v krvi měla 4,16 promile

  • 29
Suzanne Greenawayová z úřadu koronera vyšetřila úmrtí sedmadvacetileté zpěvačky Amy Winehouse poté, co policejní šetření a pitva příčinu smrti nevyjasnily. Došla k závěru, že zpěvačka vypila příliš mnoho alkoholu. Zdůraznila, že Winehouse si smrt nezpůsobila úmyslně a že na jejím úmrtí neměl podíl nikdo jiný.

Amy Winehouse měla léta problémy s drogami a alkoholem. V době své smrti měla v organismu 4,16 promile alkoholu, ale žádné zakázané drogy. Podle oficiální toxikologické zprávy nebylo možné stanovit, zda alkohol sehrál v její náhlé smrti nějakou roli. Úřad koronera londýnské části St.Pancras ale nyní k tomuto závěru došel.

Vyšetřování koronerem se v Británii provádí u násilné smrti nebo za neobvyklých či neobjasněných okolností úmrtí. Nevede k rozsudku, ale jeho výsledkem je zpráva. Probírají se okolnosti tragédie, vypovídají například lékaři a pozůstalí. V tomto případě se vyšetřování zaměřilo na poslední hodiny života Amy Winehouse.

Podle serveru BBC středeční šetření málem zhatil zmatek kolem dokumentace k případu. Scotland Yard v pondělí potvrdil, že minulý týden poslal omylem zápisy z dosavadního vyšetřování místo rodině zesnulé na jinou adresu. Dokumenty se již podařilo získat zpět, ujistila policie.

Otec Amy Winehouse opouští koronární soud

Otec soulové zpěvačky při jejím pohřbu prohlásil, že jeho dcera prožila nejšťastnější chvíle, když před třemi roky překonala drogovou závislost. Zvítězit nad alkoholem se jí ale nepodařilo.